Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JERRY RIX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jerry Rix in 1976

Periode

19-06-1947 - 03-01-2016

Genre

disco, schlager

Online

Facebook (tribute)

Jerry Rix

Jerry Rix (Geertjan Lacunes, Amsterdam 19 juni 1947) is de zoon van variétéartiest Toby Rix (Tobias Lacunes). Hij brengt in 1964 op zijn vijftiende zijn eerste single Ebb Tide uit, onder de naam Gerry Rix. In 1967 maakt hij met onder meer Patricia Paay deel uit van de Nederlandse equipe ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1956   Toby Rix

Biografie Jerry Rix

Jerry Rix (Geertjan Lacunes, Amsterdam 19 juni 1947) is de zoon van variétéartiest Toby Rix (Tobias Lacunes). Hij brengt in 1964 op zijn vijftiende zijn eerste single Ebb Tide uit, onder de naam Gerry Rix. In 1967 maakt hij met onder meer Patricia Paay deel uit van de Nederlandse equipe tijdens het Knokke Festival. Hij behaalt in 1971 de vijfde plaats bij een songfestival in Roemenië. Als de Duitse groep Love Generation begin jaren zeventig een vervanger zoekt voor hun programma Hits A Go-Go, vragen ze Jerry Rix. Rix verhuist naar Duitsland en begint een Duitstalige carrière. Na een paar singles tekent hij in 1975 bij Jupiter Records en worden zijn volgende platen geproduceerd door Sylvester Levay en Michael Kunze (Silver Convention), waaronder de discohit Disco Train. Vanaf midden jaren zeventig levert Rix in München achtergrondvocalen op discoplaten van onder anderen Donna Summer, La Bionda, Jackie Robinson, Claudja Barry, Boney M. (Little Drummer Boy), The Bellamy Brothers en Joy Fleming. Hij is de mannelijke vocalist op alle platen van de Duitse discogroep Silver Convention (een inspiratie voor Luv'), al blijven zijn bijdragen onvermeld op de hoezen van die band. Hij is onder meer te horen in een duet met Zenda Jacks op Spend The Night With Me (1977), een van de laatste singles van Silver Convention. Hij maakt ook enige tijd deel uit van de groep White Heat (1979). Rix neemt twee singles op met voormalige Silver Convention-zangeres Linda G.Thompson (= Linda Übelherr): Du Bist Schuld, Daß Uns're Kinder So Aussehn Wie Du en Wochenende. De zanger staat tweemaal als achtergrondzanger op het podium tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, bij de optredens van MeKaDo (1994) en Stone And Stone (1995). Hij is coauteur van nummers voor internationale sterren, onder anderen Elton John (Victim Of Love in 1979), Donna Summer (Who Do You Think You're Foolin' in 1980), Melba Moore, Patsy Gallant, David Hasselhoff, Tony Christie, Al Martino, Engelbert Humperdinck, Roland Kaiser, Lena Valentias en Angelika Milster. Jerry Rix verruilt Duitsland voor Griekenland en vestigt zich met zijn gezin op Rhodos.

Discografie Jerry Rix

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jerry Rix

Audio/Video Jerry Rix

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer