Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JETT REBEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

rock

Online

Facebook
Officiële webste

Jett Rebel

Jett Rebel is het alterego van Jelte Tuinstra. Zijn excentrieke verschijning doet denken aan glamrocksterren uit de jaren zeventig.
Volledige biografie...

Bezetting

Xander Vrienten   basgitaar
Jelte Tuinstra   basgitaar, drums, gitaar, piano, synthesizer, zang
Joost van Dijck   drums
Kees Schaper  

Overige muzikanten

Rick van Wort   drums

Genoemd in de biografie van

2009   Valerius

Biografie Jett Rebel

Jett Rebel is het alterego van Jelte Tuinstra. Zijn excentrieke verschijning doet denken aan glamrocksterren uit de jaren zeventig.

2012 - 2013

Jett Rebel is het alterego van Jelte Tuinstra (1991). Voordat hij een solocarrière begint speelt hij onder andere in de Amsterdamse band Valerius. In het voorjaar van 2013 komt de EP Venus uit. Jett Rebel wordt door 3FM uitgeroepen tot ‘Serious Talent’ en regelmatig gedraaid door het radiostation. Zijn muziek en vooral zijn imago doen denken aan glamrock uit de jaren zeventig. Bij liveoptredens wordt hij begeleid door een band maar hij treedt ook solo op zoals op het Songbird Festival. In het najaar van 2013 komt zijn tweede EP Mars uit.

Valerius

2014

In april 2014 krijgt Jett Rebel een Edison als beste nieuwkomer en de 3FM Serious Talent Award 2014. Dat jaar komen beide EP's opnieuw uit als één album uit en staat hij onder andere op Pinkpop en Lowlands. Op 31 oktober komt zijn eerste echte album uit. Op Hits For Kids bespeelt Tuinstra alle instrumenten zelf, ook produceert hij de plaat. Hij wint adviezen in bij de gerenommeerde producer Tony Platt, die de plaat in Londen mixt. Nog voor de release van Hits For Kids is zijn clubtour bijna uitverkocht en wordt er een concert aangekondigd in de Amsterdamse Heineken Music Hall voor 2015. De documentaire Who The Fuck Is Jett Rebel? van Linda Hakeboom gaat in première op het documentairefestival IDFA. De documentaire laat zijn onzekerheid zien terwijl zijn ster rijzende is.

2015

Begin 2015 verklaart de artiest in De Wereld Draait Door geen interviews meer te willen geven. Hij is de vragen die over alles behalve zijn muziek gaan zat. In juli verschijnt het live-album Tight Like A Tiger Baby. Het is een door Tony Platt gemaakte registratie van een concert in Paradiso. Er staan in 2015 veel grote optredens op de agenda van Jett Rebel. Hij speelt in de Heineken Music Hall, op North Sea Jazz en in het Koninklijk Concertgebouw.

2016 - 2017

Jett Rebel belooft drie albums uit te brengen in 2016. De eerste is 'Truck' en bevat 27 lo-fi opnamen van (flarden van) nummers. De Volkskrant heeft er slecht één ster voor over. Eind augustus verschijnt 'Don't Die On Me Now' met veel uptempo rock 'n roll nummers. Hij is surprise guest op Lowlands waar hij het het album in zijn geheel ten gehore brengt. Ter promotie schuift hij gewoon weer aan bij De Wereld Draait Door voor een interview. Het derde album 'Super pop' verschijnt begin 2017 en bevat pakkende popsongs die doen denken aan de nummers op zijn debuutalbum. Op 4 februari staat de zanger in een half gevulde Ahoy' in Rotterdam.

Discografie Jett Rebel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jett Rebel

Audio/Video Jett Rebel

Video Jett Rebel

Jett Rebel - Louise (Offi...
Jett Rebel - Louise (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Jett Rebel - Louise (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer