Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOB TER HAAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: website Van Swieten Society

Periode

1964 - heden

Genre

barok, cello, hedendaags, klassiek, lirone, romantiek

Online

Blogspot
Officiële website

Job ter Haar

Cellist Job ter Haar speelt met zijn ensembles muziek van barok tot en met hedendaags: met Musica ad Rhenum voornamelijk achttiende-eeuwse kamermuziek, met de Van Swieten Society muziek uit de achttiende en vroeg negentiende eeuw, met het Floreal Strijkkwartet muziek van rond 1900 die verbonden is met de Stile floreal ...
Volledige biografie...

Instrumenten

cello, lirone

Biografie Job ter Haar

Cellist Job ter Haar speelt met zijn ensembles muziek van barok tot en met hedendaags: met Musica ad Rhenum voornamelijk achttiende-eeuwse kamermuziek, met de Van Swieten Society muziek uit de achttiende en vroeg negentiende eeuw, met het Floreal Strijkkwartet muziek van rond 1900 die verbonden is met de Stile floreal ofwel Art nouveau, en met het Ives Ensemble hedendaagse muziek waaronder speciaal voor het ensemble geschreven werken van de componisten John Cage, Aldo Clementi en Louis Andriessen. De cello die Job ter Haar bespeelt is ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) en gebouwd door de luthier Guust Francois in 1997. In de ensembles Musica ad Rhenum en de Van Swieten Society bespeelt Ter Haar een barokcello van luthier Pieter Rombouts, gebouwd rond 1690 en eveneens beschikbaar gesteld door het NMF. Door zijn belangstelling voor historische instrumenten en uitvoeringspraktijk komt Ter Haar in aanraking met de lirone en wordt zo behalve als cellist ook actief als bespeler van de lirone.

In bezetting van

Ives Ensemble   cello
Musica ad Rhenum   cello
Van Swieten Society   cello

1964 - 1991

Job ter Haar, geboren in 1964, begint met celloles wanneer hij zes jaar is. Hij vervolgt zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij de Nederlandse cellisten René van Ast, Lidewij Scheifes en Anner Bijlsma. Daarnaast volgt hij masterclasses bij de Australische cellist Heinrich Schiff en de Russische cellist Valentin Berlinsky.

Anner Bijlsma

1992 - 2014

bron: website Van Swieten Society Na te zijn afgestudeerd aan het conservatorium (Uitvoerend Musicus) specialiseert Job ter Haar zich in het spelen van kamermuziek. Ter Haar is lid van diverse ensembles zoals het Strijktrio Holland, het Floreal Strijkkwartet, Musica ad Rhenum, het Ives Ensemble, de Van Swieten Society en het Beethoven Trio Amsterdam. Met deze ensembles geeft hij concerten over de hele wereld en maakt hij diverse cd-opnamen. Ter Haar vormt een duo met de pianist en klavecinist Vaughan Schlepp waarmee hij repertoire uitvoert dat meer dan drie eeuwen beslaat.

Ives Ensemble Musica ad Rhenum Van Swieten Society Vaughan Schlepp

Discografie Job ter Haar

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Job ter Haar

Audio/Video Job ter Haar

Video Job ter Haar

J.S. Bach: Eerste cellosu...
J.S. Bach: Eerste cellosuite, BWV 1007 - Job ter Haar
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
J.S. Bach: Eerste cellosuite, BWV 1007 - Job ter Haar

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer