Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOHN ADAMS WHIPPLE: HYPNOTIC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - 1997

Genre

indie, lo-fi

John Adams Whipple: Hypnotic

John Adams Whipple: Hypnotic wordt in het voorjaar van 1993 opgericht door Tinca Veerman en Erik de Vries als vervolg op hun vorige band Screaming Secrets. Het band wordt aangevuld door drummer Reinier Veldman (De Artsen) en bassiste Manon Engels (Viva La Muerte). In de lente van 1994 vertrekt De ...
Volledige biografie...

Bezetting

Reinier Veldman   drums
Tinca Veerman   componist, gitaar, tekstschrijver, zang
Manon Engels   basgitaar, zang

Overige muzikanten

Erik de Vries   gitaar

Genoemd in de biografie van

1990   De Artsen

Biografie John Adams Whipple: Hypnotic

John Adams Whipple: Hypnotic wordt in het voorjaar van 1993 opgericht door Tinca Veerman en Erik de Vries als vervolg op hun vorige band Screaming Secrets. Het band wordt aangevuld door drummer Reinier Veldman (De Artsen) en bassiste Manon Engels (Viva La Muerte). In de lente van 1994 vertrekt De Vries. Het in juli 1995 in een verlaten zaagfabriek te Amsterdam-Noord opgenomen album What You Expect From The World Behind You is een klassieker in de Nederlandse indiepop. De cassette bevat grillige, breekbare en avontuurlijke indiepopminiatuurtjes die verwantschap vertonen met cultgroepen als The Shaggs en Television Personalities. Veerman en Engels gaan vervolgens verder met de meidenband Mongrell.

Discografie John Adams Whipple: Hypnotic

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's John Adams Whipple: Hypnotic

Audio/Video John Adams Whipple: Hypnotic

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer