Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOHN LAMERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1942 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Pseudoniemen

Cees And His Skyliners, Jack Bierens Band

John Lamers

Eindhovens zanger en jaren zestig tieneridool. John Lamers werkt van 1960 tot 1965 samen met de groep Cees & Skyliners (hit: Crazy Love). Hij gaat vervolgens solo verder en scoort nog enkele hits die wat lichtvoetiger van aard zijn.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Henk Spaan   gitaar
Jack Bierens   drums
Ton Wullems   toetsinstrumenten
Harry Van Der Akker   basgitaar
Jan De Natris   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie John Lamers

Eindhovens zanger en jaren zestig tieneridool. John Lamers werkt van 1960 tot 1965 samen met de groep Cees & Skyliners (hit: Crazy Love). Hij gaat vervolgens solo verder en scoort nog enkele hits die wat lichtvoetiger van aard zijn.

1960

John Lamers (Eindhoven, 27 juni 1942) begint zijn muzikale carrière op de middelbare school in Eindhoven waar hij zingt op klassenavonden en zichzelf begeleidt op akoestische gitaar. Tijdens de talentenjacht Cabaret Der Onbekenden komt hij in contact met het Skyline Quartet, waarbinnen hij zich al spoedig een plaats weet te verwerven als zanger en slaggitarist. De groepsnaam wordt omgedoopt in John Lamers With Cees And His Skyliners. Naast John Lamers maken Cees Dingen (gitaar), Harry van den Akker (basgitaar), Antoine Dujardin (piano) en Jack Bierens (drums) deel uit van de groep. Bij platenmaatschappij Fontana verschijnt aan het eind van het jaar de single Oh My Love/Johnny Go Away die onopgemerkt blijft.

1961

John Lamers komt onder contract bij CNR. De single My Little Countess/Let's Make Love flopt echter. Stadsgenoot Peter Koelewijn haalt de groep over om het eens in het Nederlands te proberen. Met de derde single Crazy Love (Oh Wat Een Nacht) is het dan raak. Het nummer staat drie maanden in de hitlijst en behaalt een 22e positie en geeft de band de mogelijkheden om ook buiten Brabant op te treden. Van de hit wordt ook een Engelstalige versie uitgebracht.

Peter Koelewijn

1962

Inhakend op de dan heersende dansrage de 'twist' komt Lamers met de single Twist Vannacht/Liefdestwist (ook in een Engelse versie Twist A Night/No Love Without Twist) en Yours/Don't You. Beide singles weten het succes van Crazy Love niet te evenaren. Ook Duitsland is geïnteresseerd in John Lamers & His Skyliners. Er verschijnen twee Duitstalige singles Goodbye Mariann! en Ein Bisschen Schick Muss Sie Sein. Cees Dingen brengt (zonder Lamers) onder de naam Cees And His Skyliners het instrumentale Rocking To Telstar uit. Pianist Antoine Dujardin heeft dan inmiddels plaats gemaakt voor Tony Wullems.

1963

De groep covert op hun volgende singles Cliff Richard (Y'Arriva), The Beatles (Please Please Me) en Trini Lopez (If I Had A Hammer en A-me-ri-ca), maar hitparadesucces blijft uit. Van Cees And His Skyliners verschijnt de instrumentale single Bombora (een cover van de Australische groep The Atlantics).

1964 - 1965

Wanneer de singles Carina en Jongedame opnieuw niet het gewenste succes opleveren, besluit Lamers als soloartiest verder te gaan. Zanger Jan de Natris neemt bij Cees And His Skyliners de opengevallen plaats van Lamers in.

1966 - 1968

Lamers heeft als soloartiest wel weer hits met lichtvoetiger werk. Zijn grootste hit scoort hij met Ik Bewonder Jou, maar ook Roosmarie, Costa Brava en Puur, Pure Natuur doen het niet slecht.

1969 - 1972

Hitsucces blijft uit voor Lamers en wanneer hij in 1972 tijdens een fietstocht een ongeluk krijgt (hij komt met zijn strottenhoofd op het stuur van zijn fiets terecht), moet hij op doktersadvies zijn zangcarrière onmiddellijk beëindigen. Van Cees And His Skyliners verschijnt nog de single Blijf Bij Mij.

1973 - 2003

Lamers gaat werken in de reclamewereld als copywriter, waar hij het brengt tot accountant executive. Cees And His Skyliners maken in 1975 nog een single (Jij Bent 't Helemaal, Van Onder Tot Boven), waarna de groep in 1975 verdergaat als de Jack Bierens Band, die twee singles uitbrengt en in 1977 ophoudt te bestaan. In 1992 verschijnt bij Rarity Records het complete overzicht van John Lamers With Cees And His Skyliners op een dubbel-cd.

Discografie John Lamers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video John Lamers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer