Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1981 - heden

Genre

pop, zang

Online

Fansite

José

José (geboren als José van de Wijdeven in Best op 29 maart 1954) maakt voor haar carrière in Luv' al een single onder de artiestennaam José Andreoli. Na haar carrière in Luv' behaalt de zangeres de eerste plaats met de single I Will Follow Him, geproduceerd door Pim Koopman. Ze ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Bezetting

José Hoebee   zang

Genoemd in de biografie van

1981   Luv'
2011   Bonnie St. Claire

Biografie José

José (geboren als José van de Wijdeven in Best op 29 maart 1954) maakt voor haar carrière in Luv' al een single onder de artiestennaam José Andreoli. Na haar carrière in Luv' behaalt de zangeres de eerste plaats met de single I Will Follow Him, geproduceerd door Pim Koopman. Ze treedt in het huwelijk met met platenproducer Will Hoebee. Samen met bevriende zangeres Bonnie St. Claire neemt ze in 1985 het album Herinnering op, met liedjes van Abba. Met Ron Brandsteder neemt ze een versie op van So Long Marianne van Leonard Cohen. In 1993 stopt de zangeres tijdelijk met de muziek om zich volledig op het moederschap te storten. Begin jaren negentig pikt José de draad weer op. In 2005 brengt ze eind september een album met een dvd uit. In 2013 treedt ze onder meer op met Bonnie St. Claire.

Discografie José

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video José

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer