Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUAN WELLS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Juan Wells

Periode

1991 - heden

Genre

pop, zang

Juan Wells

In Nederland woonachtige zanger, geboren in Suriname, die met grootheden als Simon Phillips, George Clinton, Bootsy Collins, Jocelyn Brown en Mike McEvoy heeft gewerkt. Zijn stijl is het best te omschrijven als energiek en soulvol. Naast zijn muziekcarrière is Juan Wells ook werkzaam als acteur in theater- en televisieproducties.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Juan Wells

In Nederland woonachtige zanger, geboren in Suriname, die met grootheden als Simon Phillips, George Clinton, Bootsy Collins, Jocelyn Brown en Mike McEvoy heeft gewerkt. Zijn stijl is het best te omschrijven als energiek en soulvol. Naast zijn muziekcarrière is Juan Wells ook werkzaam als acteur in theater- en televisieproducties.

In bezetting van

Sâlt   zang

1991

Simon Phillips, de drummer van onder meer Toto, produceert voor het onafhankelijke Amsterdamse platenlabel Fifth World Juan's eerste solosingle: Serenade. Het nummer wordt ook in Engeland uitgebracht.

1992

Juan Wells Bootsy Collins en George Clinton komen op verzoek van Zeo Moseley, producer bij Fifth World, naar Nederland om met Juan de studio in te duiken. Uit deze samenwerking ontstaat materiaal dat echter nog altijd niet is uitgebracht. Juan hoopt hier ooit nog iets mee te kunnen doen. Dat jaar verschijnt van Juan wel een tweede single: Bad Girls.

1993

Juan's derde single in Nederland komt uit: Time. Resultaten blijven echter uit, zodat Juan naar Engeland verhuist om zijn geluk aldaar te beproeven.

1995

Voor het Warner sublabel Indo China neemt Juan in Londen een cover van Oliver Cheatham op: Get Down Saturday Night. Hij krijgt een rol in de musical Faya, die ook in '96 nog doorloopt.

1996

Voor het label Big Life werkt Wells mee aan het album Ramshackle van de groep Debtology, geproduceerd door Mike McEvoy en Ben Chapman. Hij is te horen op de track Wannabe. Dat jaar brengt Mercury een kerstsingle van Juan uit: Merry Christmas.

1997

De kerstsingle Merry Christmas wordt opnieuw uitgebracht, nu door Universal. Dat jaar verschijnt tevens zijn single Special Lady, ook via Universal. Hij maakt deel uit van de musical The Glory Of Gospel. Bij de VARA is hij te zien in de serie 12 Steden 13 Ongelukken en de tv-film Juju.

1998 - 2000

Tussen december 1998 en maart 2001 maakt Wells deel uit van de cast van de soap Onderweg Naar Morgen. In 1999 en 2000 reist hij door het land als acteur in de theaterproductie Follow The Leader. Verder werkt hij mee aan een aantal triphop- en club-projecten in Nederland en Engeland, met titels als Round And Round, Women, Is This Love, en Erotic City, een cover van Prince, voor labels als Outland Records, Final en Orange Records.

2001

De single Summer Rain bereikt begin 2001 de 18e plaats in de Top 40. Juan Wells speelt de prins in de musical Doornroosje en de Knappe Kikker, die tot najaar 2002 door het land trekt. Bij platenmaatschappij EMI werkt hij aan een nieuw album, onder productionele leiding van het duo Fluitsma & Van Tijn.

Fluitsma & Van Tijn

2005 - 2007

Wells is in 2005 te gast in de reality-serie Patty's Fort op commerciële televisiezender Yorin, gepresenteerd door Patty Brard, waarin gasten verschillende kuren ondergaan. Vanaf 2007 maakt hij deel uit van de gospelgroep Salt, opgericht door Michelle David en Linda Wagenmakers.

Sâlt

Discografie Juan Wells

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Juan Wells

Audio/Video Juan Wells

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer