Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JULIA P.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - heden

Genre

alternative, indie

Pseudoniemen

Julia P. Hersheimer

Julia P.

Amsterdamse singer/songwriter die opvalt door uitstekende liedjes en haar heldere zang. Eerder bekend als bandleider van het trio Julia P. Hersheimer.
Volledige biografie...

Bezetting

Stefan De Prie   basgitaar
Nicolette Lie   drums
Marloes Vermeulen   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1990   Marshmellows
1993   Daryll-Ann
1994   Bettie Serveert
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Julia P.

Amsterdamse singer/songwriter die opvalt door uitstekende liedjes en haar heldere zang. Eerder bekend als bandleider van het trio Julia P. Hersheimer.

1991

Naar aanleiding van de TV-serie Twin Peaks maakt zangeres/gitariste Marloes Vermeulen, die eerder in o.a. The Last Straw That Broke The Camels Back speelde, onder de naam Julia P. Hersheimer een bandje met vier nummers. Vermeldingen in Oor en Music Maker zorgen ervoor dat de zangeres zo'n honderd bestellingen krijgt.

1994

Met hulp van Peter Visser en Herman Bunskoeke maakt Julia P. Hersheimer, inmiddels een trio dat naast Julia P. bestaat uit Jeroen Kleijn (drums) en bassist Stefan de Prie, in januari de CD Crazy Scenes With..., die in april wordt uitgebracht door het Nijmeegse label Brinkman. Producer is Frans Hagenaars, die eveneens platen van Bettie Serveert produceerde. Eraan voorafgaand verschijnt in april de single Song For Sore Ears.

Bettie Serveert Frans Hagenaars Herman Bunskoeke Willem Visser

1995

In januari wordt de mini-CD Something Bigger (met acht nummers) opgenomen, wederom geproduceerd door Frans Hagenaars.

1996

In augustus verschijnt de single In Too Deep, in september gevolgd door de CD Bob And Edward. De CD is geproduceerd door Henk Jonkers. Naast gitaar, bas en drums zijn op dit album ook viool, cello, trompet en synthesizer te horen, gespeeld door gastmuzikanten. Twee nummers op de plaat, Edward I en Edward II, zijn geinspireerd door de roman While England Sleeps van de Amerikaanse schrijver David Leavitt.

Henk Jonkers

1997

Julia P. speelt solo op het Noorderslag-festival, in januari. Edward I wordt in februari op single uitgebracht. Julia P. doet enkele solo-optredens in New York tijdens het CMJ muziekfestival.

1998

Op het Amerikaanse label Anyway Records verschijnt de vinyl-single The Law.

2000

Na drie jaar verschijnt er weer een solo-album geproduceerd door Frans Hagenaars. Op Victory wordt Julia P. bijgestaan door ondermeer JB Meijers (de blaaspartijen in Bossanova), Jeroen Kleijn, Nicolette Lie (drums en percussie) en Frank 'Phantom Frank' Gerritsen in het dansbare nummer It's Like This.

Frank Gerritsen J.B. Meijers Jeroen Kleijn Nicolette Lie

2001

In februari verschijnt de cd Fortran Catapult van de band John Wayne Shot Me. Het nummer Washing Machine is thuis bij Julia P. opgenomen en bevat tevens haar gastvokalen.

John Wayne Shot Me

2003

Sporadisch staat Julia P. op de Nederlandse podia. Pas in september verschijnt weer nieuw plaatwerk in de vorm van de split-EP Julia P. vs. Roy S.

2004

Julia P. werkt aan een album voor het nieuwe Amsterdamse vinyllabel The Excalibur Music Group. Op dit label verschijnt eerst een split-single met Ford's Imaginary Inferno.

Ford's Imaginary Inferno

2005

Making Up For Lost Time verschijnt in mei op rood vinyl. De plaat bevat gastbijdragen van leden uit The Treble Spankers en Kek '66.

Kek '66 The Treble Spankers

2010 - 2011

Julia P. drumt onder de naam Tom Poesje bij punkband The Vulgarettes en speelt zingt en speelt gitaar in de Hoe. Ze zingt de liedjes in op twee EP's van Knupperpouf, het Nederlandstalige indie-project van multi-instrumentalist Nicolette Lie.

Knupperpouf The Vulgarettes

Discografie Julia P.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Julia P.

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer