Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUNGLE BOLDIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jungle Boldie live

Periode

2010 - heden

Genre

jazz

Online

Officiƫle website

Jungle Boldie

Jungle Boldie is de derde incarnatie van een groep die meer dan twintig jaar geleden begint als Maarten Ornstein Trio en in 2000 wordt omgedoopt tot Tony Overwater Trio. De naam verandert met het repertoire, maar de samenstelling niet: Maarten Ornstein op tenorsax en basklarinet, Tony Overwater op bas (in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Maarten Ornstein   basklarinet, tenorsaxofoon
Tony Overwater   contrabas
Wim Kegel   drums

Genoemd in de biografie van

2007   Maarten Ornstein

Biografie Jungle Boldie

Jungle Boldie is de derde incarnatie van een groep die meer dan twintig jaar geleden begint als Maarten Ornstein Trio en in 2000 wordt omgedoopt tot Tony Overwater Trio. De naam verandert met het repertoire, maar de samenstelling niet: Maarten Ornstein op tenorsax en basklarinet, Tony Overwater op bas (in 2002 onderscheiden met de VPRO/Boy Edgar Prijs) en Wim Kegel op drums. De hechte vriendschap tussen de drie - al vanaf dat ze elkaar op het Haagse Conservatorium in 1985 leren kennen - maakt ze bijzonder aan elkaar gewaagd, zodat ze elkaar kunnen uitdagen op steeds weer nieuw te ontginnen terrein: met naast jazz ook Arabische, Oost Europese en Indiase invloeden. Het verschaft hun muziek een merkbare meerwaarde, zoals ook goed is te horen op hun vorig jaar in de Evangelische Lutherse Kerk te Haarlem opgenomen gelijknamige album. Na jarenlang ook met andere muzikanten te hebben gewerkt - zowel afzonderlijk als met het trio - geven ze nu toe aan de behoefte om als puur trio te opereren. Het trio: "Jungle Boldie maakt muziek die nergens op lijkt en overal aan doet denken."

Discografie Jungle Boldie

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jungle Boldie

Audio/Video Jungle Boldie

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer