Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUST COLOURS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1988

Genre

garagerock

Just Colours

Just Colours wordt in 1985 opgericht door gitarist/zanger René Klaassen (Rickenbacker en Vox) en toetsenist/zanger Ron Swart (Farfisa en Vox). De band neemt in 1987 in Oktopus met producer Luc Suèr een vier nummers tellende EP op voor het Amsterdamse label Carnaby Coral Records. Daarna wordt aan een album gewerkt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Stephan Steutel   drums
René Klaassen   gitaar, zang
Theo Brouwer   basgitaar, zang
Jaap Wijnand   gitaar, zang
Ron Swart   toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Gert Jonkers   zang
Marcel Kruup   drums

Genoemd in de biografie van

1987   The Kliek

Biografie Just Colours

Just Colours wordt in 1985 opgericht door gitarist/zanger René Klaassen (Rickenbacker en Vox) en toetsenist/zanger Ron Swart (Farfisa en Vox). De band neemt in 1987 in Oktopus met producer Luc Suèr een vier nummers tellende EP op voor het Amsterdamse label Carnaby Coral Records. Daarna wordt aan een album gewerkt op een studioboot met Elan Portnoy en Peter Stuart van de New Yorkse band The Headless Horsemen. Het materiaal komt echter niet op plaat terecht. René Klaassen is geluidsman tijdens de Europese tournee van The Headless Horsemen. Na het vertrek van drummer Stefan Steutel, speelt Marcel Kruup drums en is Gert Jonkers zanger. Als drie bandleden naar de Verenigde Staten vertrekken gaat Just Colours uit elkaar. Ron Swart gaat naar San Diego, René Klaassen en Jaap Wijnand verhuizen naar New York. Marcel Kruup en Stefan Steutel vormen The Kliek. Wijnand komt later weer terug naar Purmerend. Klaassen en Swart wonen in Los Angeles.

Discografie Just Colours

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Just Colours

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer