Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KAJA DRAKSLER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

free jazz, impro, jazz, piano

Online

Officiële website

Kaja Draksler

Kaja Draksler is een, van oorsprong Sloveense, pianiste en componiste. Ze studeert jazzpiano in Ljubljana en Groningen en wint in 2009 de Deloitte Jazz Award. Met haar Akropolis Quartet maakt ze het album Türku. Op dit album combineert ze moderne jazz met traditionele Turkse muziek. Ze speelt met het internationale ...
Volledige biografie...

Instrumenten

piano

Biografie Kaja Draksler

Kaja Draksler is een, van oorsprong Sloveense, pianiste en componiste. Ze studeert jazzpiano in Ljubljana en Groningen en wint in 2009 de Deloitte Jazz Award. Met haar Akropolis Quartet maakt ze het album Türku. Op dit album combineert ze moderne jazz met traditionele Turkse muziek. Ze speelt met het internationale gezelschap European Movement Jazz Orchestra wat bestaat uit jonge jazztalenten. In 2013 komt haar soloalbum The Lives Of Many Others uit. Het krijgt lovende kritieken in binnen- en buitenland. De New York Times prijst haar ritmische pianospel. Dagblad Trouw geeft het album vijf sterren, de hoogst mogelijke score.

Discografie Kaja Draksler

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kaja Draksler

Audio/Video Kaja Draksler

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer