Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KEES TAZELAAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kees Tazelaar

Periode

27-07-1962 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiële website

Kees Tazelaar

Van zijn generatie is Tazelaar veruit de belangrijkste beoefenaar van de autonome elektronische muziek. In zijn werk verzoent hij moderne technieken met het gedachtegoed en de principes van een halve eeuw elektronische muziek. "Wie de muziek beluistert, wacht pure betovering. Tazelaar is net als Jan Boerman een meester in de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Kees Tazelaar

Van zijn generatie is Tazelaar veruit de belangrijkste beoefenaar van de autonome elektronische muziek. In zijn werk verzoent hij moderne technieken met het gedachtegoed en de principes van een halve eeuw elektronische muziek. "Wie de muziek beluistert, wacht pure betovering. Tazelaar is net als Jan Boerman een meester in de evocatie van onbeschrijflijke sferen," schrijft Erik Voermans in Het Parool. Tazelaar is tevens een pionier op het gebied van de restauratie en reconstructie van belangrijke elektronische werken uit het verleden. Zo maakte hij nieuwe versies van werken van Gottfried Michael Koenig, Edgard Varèse, György Ligeti en Jan Boerman (Kompositie 1972).

1962 - 1992

Kees Tazelaar wordt op 27 juli geboren te Den Haag. Hij studeert van 1981 tot 1983 en van 1987 tot 1989 aan het Instituut voor Sonologie. Vervolgens studeert hij compositie bij Jan Boerman aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

1993

Na zijn afstuderen wordt Tazelaar benoemd tot docent aan de afdeling Sonologie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

1998 - 2002

Kees Tazelaar is tevens docent aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij een nieuwe studio voor elektronische muziek inricht.

2005 - 2006

Gedurende een semester vervult Tazelaar het Edgard Varèse gasthoogleraarschap voor elektronische muziek aan de Technische Universiteit van Berlijn.

2006

Kees Tazelaar wordt benoemd tot hoofd van de afdeling Sonologie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Discografie Kees Tazelaar

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kees Tazelaar

Audio/Video Kees Tazelaar

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer