Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KEES VERSLUYS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kees Versluys

Periode

1993 - heden

Genre

country, zang

Kees Versluys

Voormalig winnaar van de Soundmixshow die in 1999 de overstap naar country & western maakt. De single In Lijn wordt een grote hit onder line dancers. Versluys treedt met zijn eigen showballet The Fiskie Dancers op.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1999   Marcel Schimscheimer

Biografie Kees Versluys

Voormalig winnaar van de Soundmixshow die in 1999 de overstap naar country & western maakt. De single In Lijn wordt een grote hit onder line dancers. Versluys treedt met zijn eigen showballet The Fiskie Dancers op.

1993

Kees Versluys Kees Versluys wint als Paul Anka de Soundmixshow.

1996 - 1998

De singles Verslaafd Aan Jou, Ik Heb Sjans en Ik Wil De Nacht Met Je Delen komen alle niet verder dan een tipnotering.

1999

Versluys maakt met de single In Lijn naam als countryartiest. Het nummer wordt vooral populair onder line dancers.

2000

Op de cd Endeavour doet een indrukwekkend aantal bekende gastmuzikanten mee, die het album naar een hoger plan trekken. Dick van Altena (Major Dundee), Jody Pijper, André Sommers (ex-Sommerset), Marcel Seriese (ex-Paul de Leeuw), Joost van Es en Amy Lee Bennett zijn slechts enkele namen. Bob Schimscheimer is de producer. De meeste nummers van het album zijn geschreven door Dick van Altena en Kees Koedooder. Naast acht nieuwe songs staan er ook zes covers op Endeavour. De van het album getrokken singles Honky Tonk Ball en het titelnummer Endeavour worden bescheiden hitjes. Kees Versluys laat zich tijdens optredens bijstaan door zijn eigen showorkest The Fiskie Dancers.

Jody Pijper Sommerset

Discografie Kees Versluys

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kees Versluys

Audio/Video Kees Versluys

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer