Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KEK '66

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kek '66

Periode

1996 - heden

Genre

Nederbiet

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Kek 66

Kek '66

Voortzetting op de Amsterdamse neo-sixties groep The Kliek, die in 1990 met haar titelloze debuutalbum de harten van vele beat-liefhebbers steelt in zowel Nederland als ver daarbuiten. Referentiepunten voor de muziek van Kek 66 zijn Amerikaanse garagepunk uit de jaren 1964-1967 en de Nederbeat van Q 65 en Golden Earrings ...
Volledige biografie...

Bezetting

Zjenja Guberman   drums
Robert Müter   gitaar, zang
Marc de Regt   basgitaar, zang

Overige muzikanten

Stephan Steutel   drums

Genoemd in de biografie van

1995   The Kliek
2004   The Phantom Four
2005   Julia P.

Biografie Kek '66

Voortzetting op de Amsterdamse neo-sixties groep The Kliek, die in 1990 met haar titelloze debuutalbum de harten van vele beat-liefhebbers steelt in zowel Nederland als ver daarbuiten. Referentiepunten voor de muziek van Kek 66 zijn Amerikaanse garagepunk uit de jaren 1964-1967 en de Nederbeat van Q 65 en Golden Earrings uit het midden der jaren zestig.

1996

Wanneer de Amsterdamse neo-sixties band The Kliek het in 1995 definitief voor gezien houdt, besluit zanger Robert Müter zijn eigen band te beginnen die dáár verder gaat waar The Kliek is opgehouden. Samen met drummer Stefan Sleutel, die in een grijs verleden als eens deel heeft uitgemaakt van The Kliek en bassist en tweede zanger Marc de Regt slaan zij de handen ineen en is Kek '66 een feit. Op het Spaanse Guerssen-label verschijnt de eerste single Na Na Na/Angela/You Treated Me Bad. Na Na Na is een bewerking van een Shoes-klassieker, terwijl Angela een Spaanstalig liedje is. De single verschijnt op een Spaans label, omdat er in Nederland nauwelijks belangstelling bestaat voor neo-sixties muziek en Kek '66 er al een toernee door Spanje op heeft zitten.

The Kliek

1997

Kek '66 vertrekt voor de tweede maal richting Spanje. Tijdens een Psychedelic Party in het Vrieshuis in Amsterdam neemt drummer Stefan Sleutel afscheid van de band. Net als destijds bij The Kliek maakt Stefan plaats voor de Rus Zenja Guberman. In de sixties underground-wereld begint Kek 66, inmiddels zonder apostrof, een bekende naam te worden, zonder dat er in Nederland overigens sprake is van grote naambekendheid.

1998

De tweede single How Many Times ?/Land Of Dreams verschijnt op het Franse Larsen label. Daarnaast wordt de laatste hand gelegd aan het debuutalbum.

1999

In Paradiso wordt het eerste album, simpelweg Kek 66 getiteld, ten doop gehouden. De pers is unaniem zeer lovend over het album dat op vinyl uitgebracht wordt door het Utrechtse Pornogram Records. De muziek van Kek 66 gaat terug naar de hoogtijdagen van Amerikaanse psychedelische garagebands als 13th Floor Elevators en Electric Prunes en de Nederbeat van Q 65 en Golden Earrings.

2000

Kek '66 De cd-versie van het eerste album (met daarop een bonusnummer) verschijnt, mede ingegeven door een afkeer van de Nederlandse muziekindustrie, bij het Spaanse Animal Records. De groep onderneemt een toernee door Rusland (waar drummer Zenja geboren is), Duitsland en Spanje. In Nederland blijft het, ondanks de goede recensies, moeilijk voor Kek 66 om vaste grond onder de voet te krijgen.

2002

In het voorjaar verschijnt het tweede album On The Outside Looking In, zowel op cd als op vinyl. Op de plaat verzorgt Phantom Frank (ex-Treble Spankers) voor een speciaal arrangement van het nummer Sandra.

2004

Marc de Regt speelt bas in The Phantom Four, de surfband rondom gitarist Phantom Frank (ex-Treble Spankers).

The Phantom Four

Discografie Kek '66

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kek '66

Audio/Video Kek '66

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer