Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KETTEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kettel

Periode

1982 - heden

Genre

ambient, elektronica, experimenteel, IDM, producer

Online

Facebook

Kettel

De klassiek geschoolde Reimer Eising studeert in Groningen. In zijn vrije tijd maakt hij met zijn computer melodieuze, organisch klinkende, elektronische experimentele muziek waarin ook ruimte is voor gitaar en akoestische instrumenten. Via internet komt hij in contact met het Amerikaanse collectief Kracfive die in 2001 zijn eerste album Dreim ...
Volledige biografie...

Instrumenten

elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

2006   Anderson
2007   at the close of every day
2013   at the close of every day

Biografie Kettel

De klassiek geschoolde Reimer Eising studeert in Groningen. In zijn vrije tijd maakt hij met zijn computer melodieuze, organisch klinkende, elektronische experimentele muziek waarin ook ruimte is voor gitaar en akoestische instrumenten. Via internet komt hij in contact met het Amerikaanse collectief Kracfive die in 2001 zijn eerste album Dreim uitbrengen. Er volgen meer uitgaven op internationaal gerenommeerde labels als Planet Mu (van de Britse muzikant Mike Paradinas), Neo Ouija, het Belgische U-Cover en het Nederlandse DUB. Kettel verzorgt remixen voor acts als Multiplex, Ontayso en Metametics. Samen met Christopher Graves van Kracfive staat hij in januari 2003 live op Eurosonic en Noorderslag. Hij is ook te zien op het Virus Festival, het Dutch Electronic Arts Festival en bij VPRO's Club Lek op 3FM. Kettel maakt in 2013 de soundtrack voor het computerspel Ibb & Obb van Richard Boeser (TU Delft) waarin zwaartekracht een hoofdrol speelt.

In bezetting van

Scone   elektronica, producer

Discografie Kettel

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kettel

Audio/Video Kettel

Video Kettel

Kettel - Poblesec
Kettel - Poblesec
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Kettel - Poblesec

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer