Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KOEN VAN BAAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1960 - heden

Genre

arrangeur, piano, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Koen van Baal

Koen van Baal studeert klassieke piano, maar manifesteert zich in de popwereld als keyboardspeler. Als sessiemuzikant werkt hij met diverse Nederlandse acts en grote buitenlandse bands als de Scorpions. Hij speelt in de Jan Rietman Band en schrijft muziek voor commercials en tv-programma's.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, piano, toetsinstrumenten

Biografie Koen van Baal

Koen van Baal studeert klassieke piano, maar manifesteert zich in de popwereld als keyboardspeler. Als sessiemuzikant werkt hij met diverse Nederlandse acts en grote buitenlandse bands als de Scorpions. Hij speelt in de Jan Rietman Band en schrijft muziek voor commercials en tv-programma's.

1960

Koen van Baal wordt geboren op 13 april in 1960 te Arnhem.

1974

Hij krijgt pianoles, maar wordt op de middelbare school verliefd op de gitaar. Hij speelt in verschillende bandjes waar hij leert samen te spelen met muzikanten in de dop.

1978 - 1986

Van Baal gaat klassiek piano studeren aan het conservatorium in Den Haag. Om de militaire dienst te ontlopen, verlengt hij zijn studie en studeert uiteindelijk in 1986 af in de richting lichte muziek aan het conservatorium in Rotterdam. Na zijn studie doet hij een tour met Bots in Duitsland. De muzikanten in deze band wisselen elkaar in rap tempo af en ook Van Baal houdt het na een jaar voor gezien.

Bots

1988

Via geluidstechnicus Erwin Musper komt hij in aanraking met de band Zinatra, de eerste band van Robby Valentine. In 1988 speelt Van Baal de toetspartijen in van het gelijknamige debuutalbum van de band. Zinatra scoort een bescheiden hitje met Love Or Loneliness.

Erwin Musper Zinatra

1990

In 1990 komt het album Crazy World uit van de Duitse rockformatie Scorpions. Van Baal speelt mee op de single Wind Of Change waarmee de band een grote hit scoort. Daarnaast arrangeert hij drie nummers voor het album Emozione van Marco Borsato.

Marco Borsato

1991

In 1991 vertrekt hij voor een paar weken naar Amerika om mee te werken aan het album Screw It van de Amerikaanse rockband Danger Danger.

1998

Van Baal wordt vast bandlid van de Jan Rietman Band. De band verzorgt de muzikale omlijsting van het tv-programma als Het Gevoel Van en tv-shows van André van Duin. Van Baal begint muziek te schrijven voor commercials en tv-programma's.

André van Duin Jan Rietman

2000

Hij werkt mee aan het album Van Tied Tot Tied van Normaal. Gijs Jolink, de zoon van Normaal-zanger Bennie Jolink, neemt met zijn band Jovink En De Voederbietels het album Tour De Sjans op. Van Baal speelt de toetspartijen van dat album in.

Jovink & The Voederbietels Normaal

2004

Met de Jan Rietman Band staat hij in het najaar in Ahoy' waar een Los Vast-show wordt gegeven. Van Baal schrijft de nieuwe leader van het actualiteitenprogramma 2 Vandaag. Hij schrijft ook de achtergrondmuziek van de soap Het Glazen Huis.

Discografie Koen van Baal

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Koen van Baal

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer