Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KOKO COHEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Koko Cohen

Periode

1970 - heden

Genre

experimenteel, IDM

Online

Officiële website

Biografie Koko Cohen

In deze periode begint Koko Cohen met het bespelen van diverse muziekinstrumenten zoals blokfluit, orgel en gitaar.
Volledige biografie...

Biografie Koko Cohen

1980 - 1989

In deze periode begint Koko Cohen met het bespelen van diverse muziekinstrumenten zoals blokfluit, orgel en gitaar.

1990 - 1999

Koko Cohen heeft verschillende rollen in allerlei bandjes zoals zang, gitaar, toetsen en programmeren. Hij speelt onder meer in bands zoals Krossroadz, Erotic Sandwich, Eye Refuse, Meringue en Bag Lady.

2000 - 2009

In deze jaren gaat Koko Cohen solo verder en brengt enkele albums uit bij Laterax Recordings zoals Smells like cigarette uit 2007 en Bozophobia uit 2009. Ook verschijnt er in 2007 een track van Koko Cohen op de verzamelcd Mind the Gap 71, uitgegeven door het muziek- en kunstblad Gonzo (circus).

2010 - 2015

Vanaf 2010 maakt Koko Cohen solowerk maar gaat ook enkele samenwerkingen aan, zowel in quintetvorm met het Koko Cohen Quintet of als duo in groepen zoals Bombetta, KoMo, Kocouch en Floko von Cocken.

In 2010 levert Koko Cohen een bijdrage als gastmuzikant op het album Re-use
van de act Help The Piano. In 2013 staat een track van Koko Cohen op de verzamelcd nr.10 van MusicFrom.nl. In dat zelfde jaar brengt hij het soloalbum Clermont-Ferrand uit op Laterax Recordings

2016 - 2017

In 2016 brengt het Koko Cohen Quintet het album Kochenquit uit, wederom op Laterax Recordings. Ook levert hij in 2016 een gastbijdrage op het album The Shape van de act Mchnry.

Het Koko Cohen Quintet komt na de zomer van 2017 met de EP Gum Rumination, wederom een release van Laterax Recordings.

Discografie Koko Cohen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Koko Cohen

Audio/Video Koko Cohen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer