Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KOPNA KOPNA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kopna Kopna

Periode

1996 - 2005

Genre

alternative, rock

Kopna Kopna

Vijftal uit Roelofarendsveen dat een aanstekelijke mix brengt van alternatieve funkpop en dance.
Volledige biografie...

Bezetting

Bo Koek   drums, zang
Matthijs Felix   basgitaar
William Bakker   orgel, piano, sampler, synthesizer, zang
John van Oostrum   gitaar
Rik Elstgeest   percussie, zang

Genoemd in de biografie van

2000   Rene SG
2001   Robin Berlijn
2004   Frank van der Weij
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Kopna Kopna

Vijftal uit Roelofarendsveen dat een aanstekelijke mix brengt van alternatieve funkpop en dance.

1990 - 1995

In 1990 richten jeugdvrienden Bo Koek, Rik Elsgeest en William Bakker in Roelofarendsveen de band De Hotdogs op. Op dat moment delen Bo Koek en Rik Elsgeest de drumstokken en de leadzang, William Bakker speelt toetsen. De band treedt veelvuldig op in de regio, ze spelen covers van The Pixies en The Clash, maar langzaam maar zeker ook steeds meer eigen nummers. Ondertussen voegt gitarist ook John van Oostrum zich bij de band.

1996

Na toevoeging van bassist Matthijs Felix besluit de band een doorstart te maken onder de naam Kopna Kopna. Rik Elsgeest gaat zich van dat moment af enkel toeleggen op het frontmanschap, waarop Bo Koek definitief de drumstokken ter hand neemt.

1997

De eerste officiële demo-cd verschijnt, waarop de eerste aanzet te horen is van de typische funky Kopna Kopna-sound.

1998

De band wint zowel de Rob Acda Award als Noord-Hollands Glorie, omdat de band echter niet afkomstig is uit Noord-Holland, mogen ze niet meespelen in de Regiofinale van de Grote Prijs van Nederland.

1999

De band treedt veelvuldig op in Amsterdam en omgeving. Ondertussen studeren de bandleden aan het conservatorium en de kunstacademie en spelen ze mee met de theatervoorstellingen van Jong Hollandia. Bo Koek, William Bakker en Rik Elsgeest treden, met de vader van Bo en Hollandia-voorman Paul Koek, tevens op onder de naam Trek, als live percussie-dance act.

2000

Een nieuwe demo verschijnt. Het funky rockgeluid van de band, schuift iets meer op richting de dance-kant.

2001

De band neemt onder leiding van Zita Swoon-gitarist Tom Pintens een derde demo op die veel aandacht krijgt, maar geen platencontract oplevert. Er wordt daarom besloten om de productie van het debuutalbum in eigen hand te houden.

2002

Kopna Kopna krijgt een wildcard om te spelen in de finale van De Grote Prijs van Nederland, waar de tweede plaats wordt behaald achter Sattelite7. Bassist Matthijs Felix wordt wel uitgeroepen tot beste muzikant van de avond.

Satellite7

2003

Er wordt een videoclip opgenomen van het nummer Trouble Sweet Tune, die regelmatig te zien is op The Box. De band krijgt een Essent Award toegekend, waardoor ze mogen optreden op Lowlands. De kranten zijn vol lof en noemen de band, samen met Bettie Serveert, de Nederlandse hoogtepunten van het festival. Samen met acteursgroep Wunderbaum maakt Kopna Kopna de voorstelling Lost Chord Radio, over een mobiel radiostation dat is neergestreken in Los Alamos, Nieuw Mexico.

2004

Kopna Kopna Na vele keren uitgesteld te zijn wordt in mei eindelijk het debuutalbum Like You gepresenteerd. De plaat is opgenomen in eigen beheer en uitgegeven door My First Sonny Weissmuller Recordings. Het album laat een mix horen tussen alternatieve funkpop en dance met invloeden uit de rock, pop en reggae. Ondanks positieve reacties blijkt het album echter niet het succes op te leveren waarop gehoopt was. De voorstelling Lost Chord Radio uit 2003 wordt opgevoerd in Slovenië waar de band Mark Murphy ontmoet, een programmeur van het RedCat Theatre, een Walt Disney Theater in Los Angeles. Bo Koek, John van Oostrum en Rik Elstgeest starten de groep Touki Delphine waarmee ze elk voorjaar een muziektheaterproductie spelen.

Touki Delphine

2005

De band last een rustpauze in waarin de bandleden zich richten op bijprojecten. Zo spelen Bo Koek en Mathijs Felix in Kitty Contana en duikt Rik Elsgeest op als drummer in Ghost Trucker van Roald van Oosten (Caesar). De bandleden zijn tevens erg actief in de theaterwereld, zo schrijft William Bakker muziek voor theatergroep Artemis en werken Bo Koek, Rik Elsgeest en John van Oostrum bij De Veenfabriek. Al deze activiteiten leiden in november officieel tot het einde van Kopna Kopna.

Caesar Ghost Trucker

2006

Drummer Bo Koek en bassist Matthijs Felix presenteren in februari de debuutplaat van de band Kitty Contana die ze vormen samen met zanger Deef den Hartoog (ex-Only Entertainment) en de gitaristen Roel Betonville en Pieter van der Geest (beide ex-Dog's Nop). Twee jaar na de ontmoeting met de programmeur van RedCat Theatre krijgt Kopna Kopna een uitnodiging om in die zaal te Los Angeles op te treden met acteursgroep Wunderbaum. De band komt speciaal bij elkaar om de voorstelling Lost Chord Radio van 22 tot en met 26 maart in de Verenigde Staten uit te voeren..

Kitty Contana

2010

Rik Elstgeest brengt in april onder de naam Eckhardt zijn eerste soloalbum The Big Blue Yonder uit en presenteert de cd tijdens het festival Motel Mozaique. Hij wordt begeleid door onder meer Bo Koek en John van Oostrum.

Eckhardt

2013

Elstgeest produceert samen met Gerry Arling (Arling & Cameron) het debuutalbum Siren Song van het trio Zazí. De twee producers schrijven ook mee aan enkele liedjes, zoals de zomersingle Turn Me On (2013).

Arling & Cameron Zazí

Discografie Kopna Kopna

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kopna Kopna

Audio/Video Kopna Kopna

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer