Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KROPPO'S BLUES BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kroppo's Blues Band

Periode

2010 - heden

Genre

Americana, blues

Online

Officiƫle website

Kroppo's Blues Band

Kroppo's Blues Band is de bluesband rondom zanger Ron 'El Kroppo' Krop. De opnamen voor het album Hot Steamed Meatballs With Asian Green Beans starten in mei 2009 onder de naam Eelco Gelling Band. Gitarist Eelco Gelling verlaat die band echter in de zomer van 2010 vanwege meningsverschillen over een ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jeffrey Van Duffelen   drums, percussie
Ron Krop   gitaar, zang
Arjen Rijsdijk   basgitaar
Willem van der Schoof   orgel
Pano Rosees   gitaar

Overige muzikanten

Bert Van Meeuwen   saxofoon

Biografie Kroppo's Blues Band

Kroppo's Blues Band is de bluesband rondom zanger Ron 'El Kroppo' Krop. De opnamen voor het album Hot Steamed Meatballs With Asian Green Beans starten in mei 2009 onder de naam Eelco Gelling Band. Gitarist Eelco Gelling verlaat die band echter in de zomer van 2010 vanwege meningsverschillen over een nieuw te varen koers. Zonder Gelling maakt de band een doorstart als Kroppo's Blues Band. Het album verschijnt in augustus 2011 en bevat bluesy Americana met gastbijdragen van Kaz Lux, Izak Boom en Stephan Weeda. De cd is opgedragen aan saxofonist Bert van Meeuwen (1953-2011) en manager Aart Roza (1953-2011) die tijdens het totstandkomingproces overlijden. Hot Steamed Meatballs With Asian Green Beans wordt ten doop gehouden met een optreden op 17 september 2011 in de Haarhorst in Gorinchem.

Discografie Kroppo's Blues Band

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kroppo's Blues Band

Audio/Video Kroppo's Blues Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer