Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

L.I.N.E.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

L.I.N.E. in 2008

Periode

2003 - 2009

Genre

rock

L.I.N.E.

L.I.N.E. wordt opgericht door vijf studenten van de eerste lichting van de in 2001 gestarte Popacademie in Enschede. De bandnaam is de afkorting voor Loud Is Not Enough. Het optreden van L.I.N.E. op 15 juni 2006, in het Burgerweeshuis te Deventer, is de afstudeeropdracht van de bandleden. Een van de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rob Eeftink   drums
Kobus Groen   basgitaar
Bart Jan Manten   gitaar
Krystl Pullens   tekstschrijver, zang
Maurits Boegman   toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Rogier Grosman   toetsinstrumenten
Joost Visser (2)   drums

Genoemd in de biografie van

1983   Krystl

Biografie L.I.N.E.

L.I.N.E. wordt opgericht door vijf studenten van de eerste lichting van de in 2001 gestarte Popacademie in Enschede. De bandnaam is de afkorting voor Loud Is Not Enough. Het optreden van L.I.N.E. op 15 juni 2006, in het Burgerweeshuis te Deventer, is de afstudeeropdracht van de bandleden. Een van de gastmuzikanten die avond is zangeres Marlayne. In wisselende bezetting is L.I.N.E. ook na de Popacademie actief. De band wordt verkozen tot 3FM Serious Talent en speelt in het Glazen Huis tijdens een van de afleveringen van de jaarlijks terugkerende 3FM-actie Serious Request. De liedjes Faith In Me en Feelgood Land zijn te horen in de speelfilm Hoe Overleef Ik Mezelf (Nicole van Kilsdonk, 2008). In augustus 2008 staat de band in het voorprogramma van Di-rect in Hengelo, een week later gevolgd door een optreden voor aanvang van Krezip. Naast eigen werk staan op de setlist ook Peace Of My Heart van Janis Joplin en Love Hurts. Als afsluiting van hun Play Me Tour speelt de band op 23 december 2008 in Paradiso. Op 4 oktober 2009 geeft L.I.N.E. een afscheidsconcert. Krystl Pullens begint een succesvolle solocarrière.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's L.I.N.E.

Audio/Video L.I.N.E.

Video L.I.N.E.

L.I.N.E. - See right thro...
L.I.N.E. - See right through
L.I.N.E. - Back to you / ...
L.I.N.E. - Back to you / Loving You
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
L.I.N.E. - See right through

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer