Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

L.A. STYLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - 1993

Genre

garage

L.a. Style

Vroege techno-act die in 1991 in een klap bekend wordt met de hit James Brown Is Dead. Het nummer bereikt de eerste plaats in de Top 40. James Brown Is Dead doet het ook goed op de diverse vroege housepartys en is te vinden op verschillende verzamel-cd's uit die tijd.
Volledige biografie...

Bezetting

Wessel van Diepen   producer
Denzil Slemming   producer

Genoemd in de biografie van

1987   Wessel van Diepen

Biografie L.a. Style

Vroege techno-act die in 1991 in een klap bekend wordt met de hit James Brown Is Dead. Het nummer bereikt de eerste plaats in de Top 40. James Brown Is Dead doet het ook goed op de diverse vroege housepartys en is te vinden op verschillende verzamel-cd's uit die tijd. Als reactie op James Brown Is Dead brengt het Rotterdamse gabbertrio Holy Noise in 1991 de hit James Brown Is Still Alive uit. Achter L.A. Style gaat producer Denzil Slemming schuil. Met Maxx Mondino is Slemming tevens verantwoordelijk voor andere house-acts zoals Partners In Crime. De twee latere singles van L.A. Style doen het een stuk minder, maar in 1993 verschijnt alsnog de cd The Album.

Discografie L.a. Style

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video L.a. Style

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer