Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LA PRIMAVERA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1996 - heden

Genre

flamenco, wereldmuziek

La Primavera

Traditionele flamenco in een modern jasje, gespeeld door een achtkoppig, internationaal samengesteld muziek- en dansgezelschap.
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Tino van der Sman   gitaar

Genoemd in de biografie van

2000   Primos del Norte
2000   Tino van der Sman
2011   Samba Salad

Biografie La Primavera

Traditionele flamenco in een modern jasje, gespeeld door een achtkoppig, internationaal samengesteld muziek- en dansgezelschap.

1996 - 2009

In Andalusië in het zuiden van Spanje, de bakermat van de flamenco, staat de zang centraal, maar in Nederland zijn het vooral de flamencodansers en -danseressen die publiek trekken. Niettemin besteedt La Primavera evenveel aandacht aan de zang als aan de dans. De groep bestaat uit een danser en een danseres, een zanger en een zangeres, twee gitaristen en twee percussionisten. Danseres Mascha Meijman richt in 1996 La Primavera op. Voordien danst zij bij de flamencogroep La Parra, en vier jaar lang woont zij in Sevilla waar zij lessen volgt bij de grote flamencodansers en -danseressen. Danser Jonathan Sanchez Fernandez studeert aan het conservatorium in Sevilla, danst daar drie jaar in het plaatselijke flamencogezelschap La Compañía Ciudad de Sevilla en treedt daarna in dienst bij de beroemde Compañía María Pagés, waarmee hij vanaf 2004 de hele wereld over reist. Zangeres Erminia Fernández Córdoba uit La Plata, Argentinië, groeit op in Spanje (Alicante). In 1998 verhuist zij naar Nederland waar zij Latijns-Amerikaanse muziek en flamenco studeert aan het Rotterdams Conservatorium. Zij is een van de meest gevraagde flamencozangeressen in Nederland, werkt mee aan verschillende cd's en treedt op in nationale en internationale radio- en tv-programma's. De Spaanse zanger Carlos Denia vestigt zich in 1995 in Nederland. Hij studeert cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als jazzgitarist. Tegenwoordig woont hij in Barcelona. Als zanger werkt hij mee aan onder meer Reizigers Uit Rajasthan (Internationaal Danstheater) en aan La Vida Breve van Manuel de Falla (Limburgs Symfonie Orkest en sopraan Charlotte Margiono). Gitarist Arturo Ramón studeert aan het Rotterdams Conservatorium bij Paco Peña; collega-gitarist Edsart Udo studeert in juni 2007 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Percussionist Ron van Holland, alias El Cajarron, begint zijn flamencocarrière bij flamencogroep La Primavera en vormt sinds 2005 met John Fillmore en Franklin Heijligers het John Fillmore Trio. Percussionist Udo Demandt studeert in 2000 af aan het Rotterdams Conservatorium. Zijn repertoire omvat behalve flamenco- ook Latijns-Amerikaanse en oosterse ritmes. Door de gevarieerde achtergronden en veelzijdige opleidingen van de musici en dansers slaagt La Primavera erin traditionele flamenco op een overtuigende manier in een modern jasje te steken.

2010 - 2011

La Primavera treedt in 2010 op met het anderhalf uur durende programma Alegría y Pena (Lief en Leed). Danser Mario Garcia Blanco maakt deel uit van de zevenkoppige bezetting. De groep gaat samen met Samba Salad vanaf januari 2011 op tournee met de kindervoorstelling Flamenkita, een flamencosprookje voor alle leeftijden over de avonturen en ontmoetingen van een betoverde flamencogitaar. Later in het jaar komt Flamenkita ook uit op cd.

Samba Salad

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video La Primavera

Video La Primavera

Trailer La Primavera
Trailer La Primavera
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Trailer La Primavera

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer