Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LA-VENTURA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

La-Ventura

Periode

2006 - heden

Genre

gothic, metal

Online

Officiƫle website

La-Ventura

La-Ventura (Spaans voor geluk) wordt in januari 2006 opgericht door drummer Erwin Polderman (ex-Orphanage) en zangeres Carla Douw. De melodieuze metal van de band bevat stevige gitaarpartijen, een swingende ritmesectie en melancholische zanglijnen. La-Ventura tekent bij het Amerikaanse label Razar Ice Records, maar besluit na een jaar het debuutalbum A ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mike Saffrie   basgitaar
Erwin Polderman   drums
Marco van Boven   toetsinstrumenten
Carla Douw   zang
Sascha Kondic   gitaar

Genoemd in de biografie van

2006   Orphanage

Biografie La-Ventura

La-Ventura (Spaans voor geluk) wordt in januari 2006 opgericht door drummer Erwin Polderman (ex-Orphanage) en zangeres Carla Douw. De melodieuze metal van de band bevat stevige gitaarpartijen, een swingende ritmesectie en melancholische zanglijnen. La-Ventura tekent bij het Amerikaanse label Razar Ice Records, maar besluit na een jaar het debuutalbum A New Beginning in oktober 2007 toch in eigen beheer uit te brengen. Voor de single Trefoil wordt een videoclip opgenomen.

Discografie La-Ventura

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's La-Ventura

Audio/Video La-Ventura

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer