Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LES CRUCHES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - 1970

Genre

Nederbiet

Les Cruches

Tilburgse beatgroep met zanger Frans Biezen (Frank Ashton). De groep dankt zijn naam aan de bijnaam van de Tilburgers: Kruikensijkers. De groep bestaat van 1965 tot 1970 en heeft in haar nadagen Henny Vrienten in de gelederen.
Volledige biografie...

Bezetting

Frank Ashton   zang
Piet Van Acker   basgitaar
Evert van Kuik   gitaar
Ton Van Berkel   drums
Johan Bertens   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Martin Van Esch   gitaar, zang
Ad Linkels   drums
Sjef Van Wereld   basgitaar
Wil Coolen   basgitaar
Henny Vrienten   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1967   Heating
1967   Ruud Hermans
1980   Doe Maar

Biografie Les Cruches

Tilburgse beatgroep met zanger Frans Biezen (Frank Ashton). De groep dankt zijn naam aan de bijnaam van de Tilburgers: Kruikensijkers. De groep bestaat van 1965 tot 1970 en heeft in haar nadagen Henny Vrienten in de gelederen.

1965 - 1966

De bezetting in de beginperiode van Les Cruches is Evert van Kuik (gitaar), Piet van Acker (basgitaar), Johan Bertens (gitaar), Ton van Berkel (drums), Johan van der Ven (zang, toetsinstrumenten) en Frans Biezen (ex-Jumping Tigers, zang)

1967

Sjef van Wereld vervangt van Piet van Acker en Ad Linkels drums in de plaats van Ton van Berkel. Zanger Frans Biezen maakt een single onder de naam Frank Duzzle. Les Cruches heeft in die dagen voor enkele maanden de eer de Engelse zanger Jon Anderson (ex-The Warriors) in de gelederen te hebben. Eenmaal terug in Engeland maakt Anderson furore in bands als Gun en Yes.

1968

Zanger Frans Biezen gaat een totaal andere richting op: het Nederlandstalige levenslied. Hij vormt het duo Frans & Monique (1974), nadat hij De Rekels heeft verlaten en werkt aan een solo-carrière als Frank Evans en later als Frank Ashton. Gitarist Johan Berkens gaat naar Jack Jersey. Nieuwe leden zijn Martin van Esch (zang, gitaar), Wil Coolen (basgitaar) en Joske van der Dries (drums).

Corry en de Rekels Frank Ashton Frans & Monique

1969 - 1970

In de nadagen van Les Cruches is ook Henny Vrienten lid. Hij krijgt later meer bekendheid onder de namen Ruby Carmichael, Paul Santos en als zanger, bassist van Doe Maar.

Doe Maar

Discografie Les Cruches

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Les Cruches

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer