Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LONG TALL ERNIE AND THE SHAKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Long Tall Ernie and the Shakers

Periode

1971 - 1982

Genre

rock'n'roll

Online

Officiële website

Pseudoniemen

The Block

Long Tall Ernie and the Shakers

Arnhemse band die zich op het podium presenteert als gemene vetkuiven en op plaat vooral scoort met gestroomlijnde rock-’n-roll.
Volledige biografie...

Bezetting

Arnie Treffers   zang
Jan Rietman   piano
Alfons Haket   gitaar
Henk Bruysten   basgitaar
Alan Macfarlane   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Carl Carlton   gitaar
Eugene Arts   drums
Tony Britnell   saxofoon
Jan Pijnenburg   drums
Jos Jaspers   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1963   Roy Beltman
1970   Jaap Eggermont
1971   Jan Rietman
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Long Tall Ernie and the Shakers

Arnhemse band die zich op het podium presenteert als gemene vetkuiven en op plaat vooral scoort met gestroomlijnde rock-’n-roll.

1972

Long Tall Ernie & The Shakers ontstaat min of meer als grap uit de Arnhemse groep Moan, voorheen The Moans, waarin ook onder meer Herman Brood, pianist Jaap Dekker en de latere Cuby & The Blizzards-bassist en Music Maker hoofdredacteur Jaap van Eik hun carrières beginnen. Bij optredens speelt Moan 'progressieve' popmuziek, na de pauze komen de leden verkleed als rockers terug en spelen een set rock-’n-roll-covers als Long Tall Ernie & The Shakers. Zanger Arnie Treffers (ex-Palace) is tegelijkertijd actief in de band Arnhem.

Arnhem Cuby + Blizzards Herman Brood Jaap Dekker Jaap van Eik Palace The Moans

1973

Ze komen onder de hoede van manager Rein Muntinga, die met Treffers ook actief is in het Spijkerkwartet. Daarop worden de zaken serieuzer aangepakt. Moan verdwijnt uit het voorprogramma. Via een uitgekiende publiciteitscampagne worden The Shakers gelanceerd als onvervalst ruige rock-’n-roll-act. Geruchten over agressieve en criminele bandleden, vermeende vechtpartijen met platenbazen en een wilde podium-act doen hun werk. The Shakers scoren op de golven van de eerste rock & roll revival grote hits met singles als Big Fat Mama, Get Yourself Together en Allright. Tv-optredens en concerten in Duitsland volgen.

Spijkerkwartet

1974

Jan 'Jumping Johnny' Rietman en Henk 'The Knife' Bruysten verlaten de groep, later gevolgd door Alfons 'Muscles' Haket en Alan 'Tenderfoot' MacFarlane. Rietman gaat bij Unit Gloria spelen en vervolgt zijn solo uitstapjes als The Killer. Treffers maakt de soloplaat Arnie. Henk Bruysten richt het op Duane Eddy geënte Hank The Knife & The Jets op en scoort grote hits met o.a. Guitar King en Stan The Gunman. Bij The Shakers worden de plaatsen rond de centrale man 'Long Tall' Arnie Treffers na wat wisselingen ingenomen door Tony Britnell (saxofonist van Shakin' Stevens & The Sunsets), Carl Busköhl (gitaar), Ruud van Buuren (bas) (ex-Livin' Blues) en Jan Pijnenburg (drums) (ex-Lucifer).

Arnie Hank The Knife & The Jets Livin' Blues Lucifer The Killer Unit Gloria

1977

Long Tall Ernie and the Shakers Treffers zingt op het album Rhythm And Booze van G.T. Walls, waarachter zich Telegraaf sportjournalist Gert-Rein van der Waal verschuilt. Hank the Knife maakt na het uiteenvallen van The Jets een solosingle onder de naam Silverstone. The Shakers scoren hun allergrootste hits met potpourri's van oude rock-’n-roll-successen, Do You Remember (geprodudeerd door Jaap Eggermont) en Golden Years Of Rock & Roll.

Jaap Eggermont

1978

Samen met Tony Britnell vormt Arnie Treffers een schrijversduo dat verantwoordelijk is voor hits van Shirley (It's Me, 1977), Snoopy (It's All In The Bible, 1979), Albert West (Girls & Cadillacs, 1980) en Sugar & the Lollipops (I Can Dance en Dancing Dymamo ui 1981). I Can Dance behaalt zelfs de eerste plaats in de Deense hitparade.

Albert West Shirley Snoopy Sugar & The Lollipops

1979

Long Tall Ernie and the Shakers De vetkuiven-act wordt afgeschaft. Het concept-album Meet The Monsters, over monsters van het witte doek, kan de groep echter niet meer redden. Hank The Knife komt terug met Hank The Knife & The Crazy Cats, met wie hij een jaar later nog eenmaal een top tien hit scoort. Gitarist Jos Jaspers en drummer Eugene Arts gaan verder met Turbo.

Turbo

1980

Treffers maakt het solo-album Sniper In The Crowd onder de naam Schultz. Om onder het Nederlandse contract met Polydor uit te komen gebruiken The Shakers de groepsnaam The Block voor het uitbrengen van een single op de Duitse markt. Voormalige drummer Chris Meurs scoort met de band Dr. Pop een hit met de single World At War.

Dr. Pop Schultz

1982

The Shakers vallen definitief uiteen. Twee ex-Shakers die het tot roem zullen schoppen zijn Jan Pijnenburg die gaat drummen in Doe Maar en Jan Rietman, in de hoedanigheden van pianist van het Los/Vast orkest en presentator van het gelijknamige radioprogramma van de NCRV.

Doe Maar Jan Rietman

1995

Arnie Treffers overlijdt op 48-jarige leeftijd aan longkanker.

Discografie Long Tall Ernie and the Shakers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Long Tall Ernie and the Shakers

Audio/Video Long Tall Ernie and the Shakers

Video Long Tall Ernie and the Shakers

TOPPOP: Long Tall Ernie &...
TOPPOP: Long Tall Ernie & The Shakers - Allright
Long Tall Ernie & The Sha...
Long Tall Ernie & The Shakers - Kiss me baby 1973
long tall ernie & the sha...
long tall ernie & the shakers - do you remember
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Long Tall Ernie & The Shakers - Kiss me baby 1973

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer