Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE VOICES LOS ANGELES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Los Angeles, The Voices in 2010

Periode

2010 - 2019

Genre

Nederlandstalig, pop, pop/rock

Pseudoniemen

LA The Voices

Los Angeles, The Voices

De vocale mannengroep Los Angeles, The Voices brengt een combinatie van pop en klassieke muziek ten gehore, geïnspireerd door Canadian Tenors en het in Engeland opgerichte Il Divo. De groep zingt overwegend in het Nederlands, met uitstapjes naar Engels, Frans en Spaans.
Volledige biografie...

Bezetting

Remko Harms   zang
Roy van den Akker   zang
Richy Brown   zang
Peter Struijk   zang
Gordon   zang

Genoemd in de biografie van

2010   Dick Bakker
2010   Gordon
2010   Ralph van Manen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Los Angeles, The Voices

De vocale mannengroep Los Angeles, The Voices brengt een combinatie van pop en klassieke muziek ten gehore, geïnspireerd door Canadian Tenors en het in Engeland opgerichte Il Divo. De groep zingt overwegend in het Nederlands, met uitstapjes naar Engels, Frans en Spaans.

2010

Los Angeles, The Voices in 2010 Los Angeles, The Voices wordt in juni opgericht door zanger Gordon. De overige zangers worden via audities bij Gordon thuis geselecteerd door juryleden Tineke de Nooij (Veronica), Rick van Schooten (Sony Music), producer/componist Bas van den Heuvel en Gordon zelf. Het eerste optreden van Los Angeles, The Voices is op 29 augustus op de Uitmarkt in Amsterdam. De eerste single Blijf Veilig Bij Mij verschijnt september, in november gevolgd door het debuutalbum, waar binnen een paar weken ruim 25 duizend exemplaren van verkocht worden. Op 6 december krijgt de groep tijdens het optreden in Carré een gouden plaat uitgereikt.

Gordon

2011 - 2012

Van het debuutalbum wordt een Duitse versie opgenomen. Voor de rest van de wereld wordt een album samengesteld met een compilatie van alle succesnummers in het Engels, aangevuld met de Spaanse, Italiaanse en Franstalige nummers. Het tweede album Because We Believe (november 2011) wordt opgenomen met hetzelfde team. Gordon is weer verantwoordelijk voor alle teksten, met uitzondering van de covers You're The Voice en Cent Mille Chansons. De single Loop Naar Het Licht is een Nederlandstalige versie van Ralph van Manens Testify To Love. De Zuid-Afrikaanse producer Niel Schoombee schrijft de meeste composities. De eerste single van het album is Loop Naar Het Licht. Because We Believe komt 11 november direct binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Van 25 januari 2012 tot en met 12 maart 2012 geeft de groep een reeks theaterconcerten onder de titel Because We Believe, geproduceerd door Albert Verlinde. Het zanggezelschap doet een serie optredens in de diverse filialen van Holland Casino. In verband met het verschuiven van het opnameschema van Gordons televisieprogramma’s op RTL4 wordt de najaarstournee 2012 van Los Angeles, The Voices verplaatst naar het voorjaar van 2013. In september treedt de groep op tijdens het verkiezingsfeestje van de VVD.

Ralph van Manen

2013

Vanaf 25 januari ligt het album Geloof, Hoop En Liefde in de winkel. De gelijknamige tournee gaat vanaf 29 januari van start in theater Spant! te Bussum. Gordon maakt in maart bekend te stoppen met Los Angeles, The Voices, omdat deelname aan de groep niet meer is te combineren met zijn overige werkzaamheden. De overgebleven vier zangers gaan in augustus de studio in voor de opnames van een volgend album. Ze geven tussendoor een reeks concerten in Franse en Spaanse kustplaatsen. Het eerste album zonder Gordon heet Dit Zijn Wij. Het bevat eigen composities maar ook vertalingen liedjes van de Zuid-Afrikaanse groep Romanz.

2014 - 2019

Zonder Gordon in de gelederen keldert het aantal boekingen. Remko Harms beproeft zijn gelukt in The Voice of Holland waar hij The Battles-ronde weet te bereiken. Medio 2015 geeft de groep voornamelijk dinnershows in Aalsmeer. Harms verlaat de formatie in 2016.
Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven houdt LA, The Voices in 2019 ermee op. Roy van den Akker en Richy Brown doen vervolgens mee aan The Voice of Holland. Van den Akker sneuvelt in the Blind Auditions. Richy Brown moet na The Battles de show verlaten. Naar eigen zeggen is hij door Talpa gevraagd om mee te doen en is hij na afloop niet blij met de stevige kritiek die hij in het programma van Anouk krijgt. Hij zou te oud zijn en al genoeg kansen hebben gehad.

Anouk

Discografie Los Angeles, The Voices

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Los Angeles, The Voices

Audio/Video Los Angeles, The Voices

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer