Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ma*rten

Periode

1975 - heden

Genre

singer-songwriter

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

Maarten

Ma*rten

Ma*rten is singer/songwriter Maarten van Praag, kleinzoon van zanger Max van Praag en samen met Sandro van Breemen bekend van de hitgroep City To City. In 2007 schrijft hij songmateriaal samen met de Britse muzikanten Jono Fosh en Dave Marriner van de band Fragment. De samenwerking leidt in 2010 tot ...
Volledige biografie...

Bezetting

Maarten van Praag   componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1960   Max van Praag
2009   City To City

Biografie Ma*rten

Ma*rten is singer/songwriter Maarten van Praag, kleinzoon van zanger Max van Praag en samen met Sandro van Breemen bekend van de hitgroep City To City. In 2007 schrijft hij songmateriaal samen met de Britse muzikanten Jono Fosh en Dave Marriner van de band Fragment. De samenwerking leidt in 2010 tot een eerste soloalbum.

1975 - 1994

Maarten van Praag (Hilversum, 5 juli 1975) is kleinzoon van zanger Max van Praag en zoon van DJ Chiel van Praag. Hij groeit op in Loosdrecht en houdt zich al vanaf jonge leeftijd bezig met muziek. Van Praag begint op piano en stapt na een aantal jaren over op gitaar. De muzikant speelt in diverse bandjes, maar daarmee komt hij niet veel verder dan de oefenruimte.

Chiel Van Praag Max van Praag

1995 - 2001

In november 1995 vertolkt Maarten van Praag tijdens een feestje het liedje Better Be Home Soon van Crowded House. Henk Temming van Het Goede Doel is aanwezig en de twee beginnen een samenwerking. Via Temming leert Van Praag Sandro van Breemen kennen met wie hij de succesvolle groep City To City opricht. De groep breekt in de zomer van 1999 door met de hitsingle The Road Ahead.

City To City Henk Temming

2002 - 2008

In het voorjaar van 2002 valt City To City uit elkaar. Van Praag heeft de tijd om te werken aan zijn roman Het Verbroken Zegel (werktitel). Hij treedt regelmatig op met zijn familieband Family Affair, waarvan ook zijn vader, oom en nicht en aantal bevriende muzikanten deel uitmaken. In 2006 krijgt de samenwerking tussen Van Praag en Henk Temming een vervolg. De twee werken aan nieuw songmateriaal dat Van Praag uitwerkt met een nieuwe band. Tussendoor is de muzikant tussen augustus 2005 en oktober 2007 te zien in een reclamespot van IKEA. In oktober 2008 vinden de eerste opnamen plaats voor een soloalbum. Een van de begeleidende muzikanten is toetsenist Jan-Peter Bast.

2009

Ma*rten De single Can't Let Go is een uptempo, zomers nummer dat is geschreven door de in Nederland woonachtige Britse muzikant Dave Marriner van de band Fragment. Samen met Marriner en Jono Fosh (eveneens uit Fragment) werkt Van Praag aan zijn soloalbum.

2010

Ma*rten in 2010 Back In June is de eerste single van het solodebuut Between Space & Time. Ma*rten betitelt de muziek zelf als Nederlandse Britpop, met de nadruk op sixties pop, folk en stevige rock.

Discografie Ma*rten

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ma*rten

Audio/Video Ma*rten

Video Ma*rten

Back In June - Augmented ...
Back In June - Augmented Reality Music Video by Ma*rten
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Back In June - Augmented Reality Music Video by Ma*rten

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer