Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MACHINE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - 1971

Genre

progressieve rock

Machine

Machine is een vervolg op The Swinging Soul Machine. John Caljouw (ex-Dragonfly) is leadzanger. Met de single Lonesome Tree scoort de groep een hit. Fluitist/saxofonisten Francois Content en Willem Warbie (a.k.a. Wim Warby) en bassist Jan Warbie spelen vanaf 1971 in de rockband Tantalus. Gitarist Mac Sell en toetsenist Paul ...
Volledige biografie...

Bezetting

John Caljouw   zang
Jaap Schoonhoven   gitaar
Hans Sel   gitaar
Paul Vink   toetsinstrumenten
Willem Warbie   fluit, saxofoon, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Mac Sell   gitaar

Genoemd in de biografie van

1969   Dragonfly (1)
1970   Swinging Soul Machine
2007   Evert Nieuwstede

Biografie Machine

Machine is een vervolg op The Swinging Soul Machine. John Caljouw (ex-Dragonfly) is leadzanger. Met de single Lonesome Tree scoort de groep een hit. Fluitist/saxofonisten Francois Content en Willem Warbie (a.k.a. Wim Warby) en bassist Jan Warbie spelen vanaf 1971 in de rockband Tantalus. Gitarist Mac Sell en toetsenist Paul Vink maken later onderdeel uit van de bands Heart en Limousine.

Discografie Machine

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Machine

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer