Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAITE HONTELE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - heden

Genre

charanga, salsa, son, trompet

Online

Facebook
Officiële website

Maite Hontelé

Maite Hontelé (Utrecht, 1980) is salsatrompettist zij is bekend in Nederland maar misschien nog wel beroemder in Colombia.
Volledige biografie...

Instrumenten

trompet

Overige muzikanten

Yumarya Grijt   zang
Marc Bischoff   piano
Mick Paauwe   babybass
Daniel Hahnfeld   timbales
Elena Gonzalez Pisonero   coro, fluit
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2012   Gerardo Rosales
2013   Typhoon

Biografie Maite Hontelé

Maite Hontelé (Utrecht, 1980) is salsatrompettist zij is bekend in Nederland maar misschien nog wel beroemder in Colombia.

In bezetting van

Cubop City Big Band   trompet
Estrella's Guajira   trompet
Jazz Juice   trompet
Rumbatá   trompet

1980 - 2005

Maite Hontelé wordt in 1980 geboren in Utrecht. Ze leert salsa kennen dankzij de platencollectie van haar vader. In die collectie vindt ze son cubano, volksmuziek uit Colombia en andere Zuid-Amerikaanse landen en platen uit de jaren zeventig van onder anderen Fania All-Stars, Orquesta Revé, Conjunto Libre, El Gran Combo de Puerto Rico en La Sonora Ponceña. Hontelé leert op haar negende trompet spelen in het harmonieorkest van Haaften in Gelderland en studeert aan het Rotterdams Conservatorium.

2008 - 2010

Ze speelt in diverse bands en tourt drie keer door Colombia, twee keer met Rumbatá en in september 2008 een keer met de Cubop City Big Band. Haar eerste soloalbum Llegó La Mona (2009) is een eerbetoon aan Colombiaanse muziek. Ze speelt op een jazzfestival in Medellin en besluit daar te gaan wonen. In haar eigen band speelt ze samen met twee andere trompettisten dansbare salsa uit de jaren zeventig aangevuld met volksmuziek, charanga en latin jazz. De band bestaat verder uit een ritmesectie, een leadzanger en drie achtergrondvocalisten.

2011 - 2013

In 2011 wordt Maite Hontelé door de Panamese zanger Ruben Blades uitgenodigd voor een concert in Bogota, Colombia. Met zijn groep tourt ze vervolgens door Frankrijk, Duitsland, Spanje, Suriname, Oman, Kazachstan, Aruba, Zuid-Korea, India en Israël. De muziek op haar derde album Déjame Así (2013) is geschreven en geproduceerd door pianist Juancho Valencia. De cd bevat vocale gastbijdragen van onder meer de Venezolaanse bassist Oscar D'León en Alain Pérez. In mei en juni 2013 doet ze een Nederlandse tournee. Tijdens het optreden op het festival Oerol op Terschelling doet rapper Typhoon mee.

Typhoon

2014 - 2015

Het album Déjame Asi wordt in september genomineerd voor een Latin Grammy Award. Terwijl haar populariteit in Latijns-Amerika alleen maar groeit, keert ze in juni 2015 even terug naar Nederland om haar nieuwe album Te Voy A Querer te presenteren. Met haar Colombiaanse band maakt ze een kleine tournee die eindigt in Haaften, de plaats waar ze bij het harmonieorkest trompet leerde spelen.

Discografie Maite Hontelé

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maite Hontelé

Audio/Video Maite Hontelé

Video Maite Hontelé

De minuut: Maite Hontelé ...
De minuut: Maite Hontelé - Charanga pa' Maite - 15-5-2012
Déjame Así Maite Hontel...
Déjame Así   Maite Hontelé ft. Son de la Nubia
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
De minuut: Maite Hontelé - Charanga pa' Maite - 15-5-2012

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer