Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MALLE PIETJE AND THE BIMBOS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Malle Pietje and the Bimbos

Periode

2004 - heden

Genre

hardrock, punk

Online

Officiële website

Malle Pietje and the Bimbos

Malle Pietje and the Bimbos is een trio uit Amsterdam, bestaand uit drummer Malle Pietje en de twee Bimbo's Janneke (zang/gitaar) en Kiki (zang/basgitaar). Ze maken snel naam in het Amsterdamse uitgaanscircuit als rammelende, maar tegelijkertijd opwindende punkrockband met onverbloemd rauwe teksten. Het debuutalbum Are You Punk Or Are You ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bram   drums
Kiki   basgitaar, zang
Janneke de Jong   gitaar, zang
Oeds Beydals   gitaar

Genoemd in de biografie van

2007   Aux Raus
2007   Heideroosjes
2007   The Riplets
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Malle Pietje and the Bimbos

Malle Pietje and the Bimbos is een trio uit Amsterdam, bestaand uit drummer Malle Pietje en de twee Bimbo's Janneke (zang/gitaar) en Kiki (zang/basgitaar). Ze maken snel naam in het Amsterdamse uitgaanscircuit als rammelende, maar tegelijkertijd opwindende punkrockband met onverbloemd rauwe teksten. Het debuutalbum Are You Punk Or Are You Drunk? komt uit in 2007.

2004

De hoogblonde Amsterdamse meiden Janneke (alias J-ass) en Kiki (alias K-ass) uit Amsterdam kennen elkaar al sinds de kleuterschool. Vanaf hun pubertijd spelen ze voornamelijk covers van Nirvana totdat ze in de kroeg drummer Bram (alias Malle Pietje) ontmoeten. Na slechts drie maanden repeteren geeft het trio een eerste, succesvol optreden in punkcafé De Diepte aan de Sint Pieterspoortsteeg. Malle Pietje and the Bimbos spelen daar onder meer hun Nederlandstalige punksongs Tienerhoer (door de band omschreven als 'een autobiografische dramahit' en gebaseerd op Teenage Whore van de band Hole) en het toepasselijk getitelde Keihard Beuken. Beide nummers staan in een oerversie op de eerste, door geluidstechnicus Igor Wouters in de Brand X Studios opgenomen demo. De derde track Woho wordt in Maastricht opgenomen en door een fan op het internet gezet. Malle Pietje & the Bimbo's worden ontdekt door de website 3voor12.nl en daar in november uitgeroepen tot 'Hollandse Nieuwe'. Naar aanleiding van een optreden tijdens het programma Club 3voor12 wordt de band door de presentator met een knipoog omschreven als 'met gemak slechtste band van Nederland'. De band neemt in de Brand X Studios de tweede demo The Gabbers And The Skaters op met daarop de nummers XTC, Kladder De Pitbouwer en We Are The Bimbos.

2005 - 2006

Zonder al teveel aan promotie te hoeven doen spelen Malle Pietje and the Bimbos op diverse plekken in Nederland, zowel op reguliere poppodia als tijdens housefeesten en kraakfestivals. Via internet groeit het liedje Tienerhoer uit tot een culthit. Het Parool besteedt in maart 2005 een artikel aan de band. Het trio voegt Engelstalige nummers toe aan hun tot dan toe Nederlandstalige repertoire. Eind 2005 neemt de band in de Haagse studio van Guy Tavares (Unit Moebius, Orange Sunshine en de man achter het label Motorwolf) enkele tracks op voor een splitsingle met Dominator and The Roccos. De band selecteert dertien nummers voor een in de zomer van 2006 op te nemen eerste studioalbum. In september is Malle Pietje and the Bimbos een van de acts op het festival Zuid Bij Zuidwest in Tilburg. Enkele maanden voordat de eerste cd uitkomt presenteert de band de plaat in oktober al tijdens het Amsterdam Dance Event.

Orange Sunshine Unit Moebius

2007

Malle Pietje and the Bimbos Op het festival Noorderslag speelt het trio zowel in de kelder van de Oosterpoort als in de 3VOOR12-zaal, in het laatste geval samen met het duo Aux Raus. Speciaal voor het festival bewerkt Aux Raus een aantal liedjes van Malle Pietje and the Bimbos. Radio-DJ Giel Beelen prijst het debuut Are You Punk Or Are You Drunk? aan, zowel in zijn radioprogramma als tijdens het veelbekeken televisieprogramma De Wereld Draait Door. Tijdens het televisieoptreden ontstaat er live in de studio een bescheiden moshpit. Onder de naam Battle Of The Sexes geeft de band in december samen De Heideroosjes, The Riplets en Jeremy's een aantal optredens in Nederland en België. Hiermee vragen de bands aandacht voor het werk van Youth Incentives, een Nederlandse organisatie die zich wereldwijd sterk maakt voor (seksuele) gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.

Aux Raus Heideroosjes The Riplets

2008

Kiki treedt op 18 juli solo op tijdens het door zZz georganiseerde Sleazefest in strandtent Timboektoe te Wijk aan Zee.

zZz

2010

Malle Pietje and the Bimbos in 2010 Malle Pietje and The Bimbo's tekenen voor hun tweede album La Vida Vulva (september) bij het label PIAS. Op de plaat is ook het vierdebandlid, gitarist Oeds Beydals (Gewapend Beton), te horen. De eerste single van het album is Stof In De Wind, een samenwerking met Freddie Tratlehner van De Jeugd Van Tegenwoordig.

De Jeugd van Tegenwoordig

Discografie Malle Pietje and the Bimbos

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Malle Pietje and the Bimbos

Audio/Video Malle Pietje and the Bimbos

Video Malle Pietje and the Bimbos

Perfect Song
Perfect Song
Tienerhoer
Tienerhoer
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tienerhoer

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer