Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MANNENKOOR KARRESPOOR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mannenkoor Karrespoor in 2010

Periode

1991 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig

Mannenkoor Karrespoor

Mannelijk gezelschap uit Café de Karre te Tuk (Overijssel) dat begin jaren negentig voor de grap wordt opgericht en de hitlijst bestormt met half in dialect gezongen feestnummers. Vooral bekend van het nummer Mooi Man.
Volledige biografie...

Bezetting

Marco Kranendonk   zang
Niels Kranendonk   gitaar
Marco Hof   componist, tekstschrijver, zang
Robert Hassing   zang
Lowie Hof   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mannenkoor Karrespoor

Mannelijk gezelschap uit Café de Karre te Tuk (Overijssel) dat begin jaren negentig voor de grap wordt opgericht en de hitlijst bestormt met half in dialect gezongen feestnummers. Vooral bekend van het nummer Mooi Man.

1991

Het succesverhaal van Mannenkoor Karrespoor begint met Mooi Man. De titel is het stopwoordje van Hein Kranendonk, de uitbater van Café de Karre in Tuk. De single staat 20 weken in de Top 40 en het schopt tot de vijfde plek. De melodie van Mooi Man wordt later veel gebruikt als basis voor eigen teksten op bruiloften en partijen. De opvolger van de eerste single is nog succesvoller. Lekker Op De Trekker haalt de derde plek in de hitlijst. De derde single blijft na acht weken steken op nummer zestien, De plaat Onbegriepuluk is een succes en staat 25 weken in de albumlijst met als hoogst behaalde postitie nummer negentien.

1992

Mannenkoor Karrespoor Na de vliegende start zakt het succes wat betreft de hits in. In dit jaar blijven de singels Kamperen Bij De Boer en Allemoal An De Melk steken in de onderste regionen van de Top 40.

1993

Een Boer In Love behaalt slechts de tipparade en het tweede album Ontspoort is ook geen succes.

1994 - 1999

Het Mannenkoor probeert het nog met de single Koe-Man, maar dat blijkt tevergeefs. De band blijft te huur voor feesten en partijen. Niels Kranendonk speelt vanaf 1999 enkele jaren in de stevige Nederpopgroep Kouwe Makkers. Foppe Hof, Harry Hof, en Richard van der Zee spelen in de southern rockband Gasoline. Foppe en Richard maken daarnaast samen met o.a. Barbera Kroon deel uit van Bogey & the Longhorn waarmee zij Americana spelen. Van der Zee maakt ook deel uit van de punkrockband Tornado Brain Def. Barbera speelt ook in de meidenband Calamity Jane.

KouweMakkers

2007

Richard van der Zee vormt samen met zanger/gitarist Richard Jansen (Jovink & The Voederbietels) en drummer Mark Maas (Picture, Gasoline) de Achterhoekse dialectrockgroep De Richards. Hun eerste optreden is 13 mei tijdens het Moedermaakdag Festival te Markelo.

De Richards Jovink & The Voederbietels

2008 - 2009

De groep besluit elk jaar slechts eenmaal op te treden, een enkele uitzondering daargelaten. Zo staan de mannen op 29 augustus 2009 op het Boerenrock Festival te Drouwenermond.

2010

Mannenkoor Karrespoor in 2010 Naast het optreden eind april tijdens het Boeruh Rock Festival in Herwijnen, is Mannenkoor Karrespoor op 5 augustus ook te zien op de 22ste editie van het Dicky Woodstock Popfestival, het festival georganiseerd door thuishonk café De Karre in Steenwijkerwold. Tijdens het optreden wordt het jubileumboek Onbegriepuluk: 20 Jaar Mooi Man gepresenteerd.

Discografie Mannenkoor Karrespoor

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mannenkoor Karrespoor

Audio/Video Mannenkoor Karrespoor

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer