Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARIAN VAN DE WAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - heden

Genre

pop, songfestival, zang

Marian van de Wal

Eind jaren negentig verhuist zangeres Marian van de Wal met haar echtgenoot Bas de Groot van Vianen naar Andorra waar ze midden in het dorpje Aldosa samen het Hotel Residencia Aldosa runnen. In Nederland was de zangeres voor haar verhuizing regelmatig te horen op countryfestivals. Ze geeft zich op voor ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Marian van de Wal

Eind jaren negentig verhuist zangeres Marian van de Wal met haar echtgenoot Bas de Groot van Vianen naar Andorra waar ze midden in het dorpje Aldosa samen het Hotel Residencia Aldosa runnen. In Nederland was de zangeres voor haar verhuizing regelmatig te horen op countryfestivals. Ze geeft zich op voor het songfestival in Andorra. Na een spannende finale in een uitzending bij de omroep RTVA behaalt ze de eerste plaats en laat ze de acts Mar Capdevilla en Ishtar Ruiz achter zich. Eind januari 2005 zingt Van de Wal voor de RTVA drie liedjes waarna het publiek kiest voor La Mirada Interior ('kijk naar jezelf'), geschreven door Rafah Tanit, Daniel Aragay en Rafa Fernández. Met La Mirada Interior vertegenwoordigt de Nederlandse zangeres Andorra tijdens het Eurovisie Songfestival dat eind mei 2005 plaatsvindt in Kiev. De zangeres strandt echter al in de voorronde.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Marian van de Wal

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer