Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAXINE & FRANKLIN BROWN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Maxine & Franklin Brown in 2012

Periode

1996 - 1997

Genre

songfestival

Online

Officiƫle website

Maxine & Franklin Brown

Maxine & Franklin Brown winnen in 1996 het Nationaal Songfestival. Het duo vertegenwoordigt daarop Nederland op het Eurovisie Songfestival in Oslo. Met het liedje De Eerste Keer eindigen ze op de zevende plaats. Vanwege hun andere muzikale activiteiten duurt het tot 2007 voordat ze weer samen de studio in gaan ...
Volledige biografie...

Bezetting

Franklin Brown   zang
Maxine   zang

Genoemd in de biografie van

1996   Maxine
1996   Tom Bakker

Biografie Maxine & Franklin Brown

Maxine & Franklin Brown winnen in 1996 het Nationaal Songfestival. Het duo vertegenwoordigt daarop Nederland op het Eurovisie Songfestival in Oslo. Met het liedje De Eerste Keer eindigen ze op de zevende plaats. Vanwege hun andere muzikale activiteiten duurt het tot 2007 voordat ze weer samen de studio in gaan voor de opnamen van de single Steeds Weer. In maart 2012 tekent het duo een platencontract bij Talent Beach Productions. De single Balsem Voor Het Hart, een uptempo nummer met latin-invloeden, is een productie van Piet Souer en met tekst van George Groot. Maxine zingt daarnaast in de band van DJ Edwin Evers en Franklin Brown heeft zijn eigen orkest The Las Vegas Show Orchestra waarmee hij shows geeft in de stijl van The Rat Pack.

Discografie Maxine & Franklin Brown

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maxine & Franklin Brown

Audio/Video Maxine & Franklin Brown

Video Maxine & Franklin Brown

NSF 1996: Franklin Brown ...
NSF 1996: Franklin Brown & Maxine - De Eerste Keer
Franklin Brown en Maxine
Franklin Brown en Maxine
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Franklin Brown en Maxine

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer