Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MICK HARREN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mick Harren

Periode

24-04-1967 - heden

Genre

amusementsmuziek, levenslied, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Mick Harren

De Noord-Hollandse Mick Harren brengt weliswaar als debuut een Engelstalig album uit, hij richt zich toch vooral op het Nederlandstalige repertoire. Met de single Doe Maar Gewoon, die hij samen met de Veerkampjes uitbrengt, krijgt hij landelijke bekendheid.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2003   Haro Slok

Biografie Mick Harren

De Noord-Hollandse Mick Harren brengt weliswaar als debuut een Engelstalig album uit, hij richt zich toch vooral op het Nederlandstalige repertoire. Met de single Doe Maar Gewoon, die hij samen met de Veerkampjes uitbrengt, krijgt hij landelijke bekendheid.

1995 - 1998

Mick Harren verzorgt op bescheiden schaal live-optredens en brengt een aantal singles uit. Zijn eerste optreden voor een groot publiek is tijdens de opening van de Amsterdam ArenA in 1996.

1999

Harren treedt samen met René Froger, Anita Meyer en Gerard Joling op in de Amsterdamse Carré.

Anita Meyer Gerard Joling René Froger

2002

In februari beleeft Harren naar eigen zeggen een van de hoogtepunten uit zijn carrière als hij mag optreden tijdens de spektakelavond ter ere van het koninklijk huwelijk tussen Máxima en Prins Willem-Alexander.

2003

Het debuutalbum van Harren komt uit. Het volledig Engelstalige Good Things bevat vijftien liedjes en is geproduceerd door Haro Slok. De cd levert drie singles op: Don't Let Me Be Understood, Everlasting Flow en If You Were My Woman. De laatste single, geschreven door Haro Slok en HenkJan Smits, schopt het tot een verrassende derde plek in de hitlijst van Hong Kong. Harren treedt hier een aantal maal op.

Haro Slok

2004

Tijdens een grote soloshow in het Amsterdamse partycentrum Zonnehuis brengt Harren zijn nieuwe single ten gehore: Leef Je Droom, een zelfgeschreven ode aan de in september overleden volkszanger André Hazes. Jan Buis en Richard Zoer, uit de vaste begeleidingsband Hollywood Boulevard van Hazes, verlenen hun medewerking aan het nummer. Harren wil de opbrengsten van de single schenken aan een standbeeld voor Hazes, maar het plaatje wordt weinig op de radio gedraaid en verkoopt niet goed.

André Hazes Jan Buis

2005

SBS6 komt met een real life televisiesoap over de familie Veerkamp. Mick Harren mag de tune verzorgen. Dit wordt de single Doe Maar Gewoon, met de Veerkampjes als achtergrondkoor. Tijdens het jaarlijkse Jordaanfestival vult Harren onder de noemer Mick Harren & Friends een hele avond.

2006

Mick Harren Een productief jaar voor Harren. Allereerst verschijnt het voetballied De Hele Wereld Is Oranje, gevolgd door de single Zie Jij Een Engel Die Lacht. Het is een voorloper van de Nederlandstalige cd van Harren: Ik Wil Je. Na de cd-release komen nog drie singles uit: Nu Of Nooit, Je Hebt Die Kleine Meegenomen en Ik Wil Je.

2007

Harren is geregeld op de Nederlandse feestpodia te vinden. Hij scoort een hit met de Nederlandstalige bewerking van Neil Diamonds Sweet Caroline.

2008

Eind maart verschijnt de single Zo Verliefd Op Jou, gecomponeerd door Studio L2 (Luc Schinkel, Robert Schinkel en Sven Budding) en geproduceerd door Hans Aalbers. De bijbehorende videoclip wordt geregisseerd door Vik Franke. In samenwerking met TV Oranje en Radio NL organiseert en presenteert Mick Harren op 12 september in Purmerend het evenement Jordaan Op De Koemarkt.

2009

Op de single Word Wakker Nederland (mei) herinnert Mick Harren de Nederlanders aan de belangrijkste zaken in het leven: gezondheid, eenvoud en liefde.

2010

Op 11 september organiseert Mick Harren op de Elandsgracht het Jordaan Festijn, een week voor het jaarlijkse Jordaan Festival van organisator Jan de Bie, het festival waar Harren in 2008 werd gearresteerd na een opstootje met beveiligingsmedewerkers.

2011

Mick Harren in 2011 Op de single Beter Moeten Weten (november) combineert Harren zijn inspiratiebronnen Tom Jones en André Hazes in een dansbaar Nederlandstalig nummer, geproduceerd door Jean-Marc Kessely (o.a. Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis en Brainpower).

2012

Voor de opnames van de single Moet Je Horen werkt de zanger samen Jean-Marc Kessely, Sven Figee (Sven Hammond Soul), Luc Schinkel en Sven Budding (van het productiebedrijf The Media Brothers) en zijn muzikale broer Pim Harren. Op de single blijft de zanger naar eigen zeggen dicht bij zichzelf.

2013

De zanger neemt een cd op met liedjes van Willy Alberti, dit met goedkeuring van zijn zoon Tonny Alberti. Op het album staan bekende en minder bekende nummers van Willy Alberti in een nieuw jasje gestoken. In de versie van De Glimlach Van Een Kind is ook Willy Alberti zelf te horen.

Discografie Mick Harren

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mick Harren

Audio/Video Mick Harren

Video Mick Harren

Mick Harren - Moet je horen
Mick Harren - Moet je horen
Mick Harren - Beter moete...
Mick Harren - Beter moeten weten (officiele videoclip)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mick Harren - Beter moeten weten (officiele videoclip)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer