Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MIEKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Mieke bij de Vader Abraham Show in 1979

Periode

1957 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, schlager, zang

Online

Officiële website

Mieke

Vlaams kindsterretje dat in Nederland aan de hand van Vader Abraham doorbreekt naar het grote publiek. Als zij eenmaal volwassen is, doet zij het op eigen houtje, onder meer met een interpretatie van het repertoire van de Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1985   Dennie Christian

Biografie Mieke

Vlaams kindsterretje dat in Nederland aan de hand van Vader Abraham doorbreekt naar het grote publiek. Als zij eenmaal volwassen is, doet zij het op eigen houtje, onder meer met een interpretatie van het repertoire van de Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton.

1973

Na al aan honderden zangwedstrijden en andere talentenjachten te hebben meegedaan komt de pas zestien lentes tellende blondine Mieke Gijs (Turnhout, 8 mei 1957) via de Vader Abraham Show in aanraking met componist/zanger Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham. De ontstane samenwerking met Kartner resulteert in de single Wat Een Prachtige Dag, een Nederlandstalige versie van Louis Armstrong's What A Wonderful World.

Pierre Kartner

1974

Mieke scoort haar eerste hitje met Een Kind Zonder Moeder. Het nummer behaalt de twaalfde plaats in de top 40, hetgeen alleen nog door de single Het Leger van Werkelozen (tiende positie in 1976, een duet met Vader Abraham) overtroffen zal worden.

Vader Abraham

1975

Mieke brengt de singles Mijn Beste Vriendin en Zomertijd (een duet met Vader Abraham) uit.

Vader Abraham

1981

Mieke krijgt een zoon, Bart. Aan de samenwerking met Pierre Kartner komt een einde. De magie uit de begintijd was weg. Mieke gaat vervolgens in zee met de schlagerartiesten Dennie Christian en Freddy Breck, waarmee zij gedurende drie jaar het Nederlandse schlager-circuit afstroopt en een zestal posities in de tipparade bereikt. Na drie jaar verlaat Mieke, naar eigen zeggen zonder spijt, het schlager-circuit. Zij wil zich meer gaan toeleggen op ballades. De jaren daarna is Mieke alleen actief in België

Dennie Christian

1994

De single Soms Is Liefde..., een bewerking van een liedje van John Denver, is een duet met de Belgische zanger Jo Vally.

1995

Nadat Mieke haar zangcarrière eerst nog op een erg laag pitje heeft doorgezet, stopt zij er acuut mee als haar man Hugo de Waersegger plots overlijdt. Vanaf dat moment wijdt zij zich aan het bedrijf van wijlen haar man, een firma (FTP) die de technische productie van tv-programma's verzorgt.

1997

Haar Nederlandse manager Jaap Stoutenbeek haalt zijn idee om een Dolly Parton-cd uit te brengen uit de kast. In Mieke's woning - een fraaie boerenhoeve tussen Antwerpen en Hasselt - beluistert de inmiddels veertigjarige zangeres daarop aandachtig het repertoire van de Amerikaanse zangeres, waarna zij besluit toch weer de stoute artistieke schoenen aan te trekken. "Dit was waar ik jarenlang naar op zoek was geweest," zegt Mieke. "Liedjes waarmee ik voor de dag durf te komen en waarvan de tekst en de muziek een volkomen eenheid vormen." Met nadruk zegt zij erbij dat zij wel op tijd thuis wil zijn voor haar kind.

1998

Onder de vlag van platenmaatschappij BMG verschijnt de cd Mieke Zingt Dolly Parton. Op de cd staat onder andere een duet met Edward Reekers, Voor Altijd Samen, een vertaling van Dolly Partons duet met Kenny Rogers Christmas Without You. Ook verschijnt er een album met de titel Mieke.

Edward Reekers

2005

Op 9 oktober zijn Mieke en Vader Abraham na 25 jaar weer samen op het podium te zien tijdens een concert in de Doelen te Rotterdam.

2008

Mieke brengt het album Ik Zal Er Altijd Voor Je Zijn uit. Volgens de zangeres haar meest persoonlijke album.

Discografie Mieke

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mieke

Audio/Video Mieke

Video Mieke

Mieke & Vader Abraham ♪ W...
Mieke & Vader Abraham ♪ Wintertijd is de Mooiste Tijd ♫
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mieke & Vader Abraham ♪ Wintertijd is de Mooiste Tijd ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer