Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RAMES MOTS D'HEURES: GOUSSES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2002 - heden

Genre

avant-garde

Mots D'heures: Gousses, Rames

Mots D'heures: Gousses, Rames (uit te spreken als Mother Goose Rhymes) is een tweetalig muziekproject van Lukas Simonis (Dull Schicksal) en de Franse muzikant Pierre Bastien. Bastien is vooral bekend vanwege zijn zelfgemaakte, uit mecano gebouwde muziekmachines, en zijn spel op speelgoed-instrumentarium. Hun gelijknamige cd verschijnt op het Franse label ...
Volledige biografie...

Bezetting

Pierre Bastien   trompet, viool, zingende zaag
Lukas Simonis   elektronica, gitaar

Overige muzikanten

Han Buhrs   zang
Nina Hitz   basgitaar, cello, orgel

Genoemd in de biografie van

2002   Dull Schicksal

Biografie Mots D'heures: Gousses, Rames

Mots D'heures: Gousses, Rames (uit te spreken als Mother Goose Rhymes) is een tweetalig muziekproject van Lukas Simonis (Dull Schicksal) en de Franse muzikant Pierre Bastien. Bastien is vooral bekend vanwege zijn zelfgemaakte, uit mecano gebouwde muziekmachines, en zijn spel op speelgoed-instrumentarium. Hun gelijknamige cd verschijnt op het Franse label In Poly Sons. Aan de basis van het project ligt de gelijknamige bundel uit 1967 van de schrijver Luis d'Antin van Rooten (1906-1973) waarin Franstalige transcripties staan van in oorsprong Engelse gedichten. Live wordt het duo terzijde gestaan door zanger Han Buhrs en Nina Hitz (cello, optigan, orgel en bas).

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Mots D'heures: Gousses, Rames

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer