Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MR. PROBZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

15-05-1984 - heden

Genre

3FM Award, FunX Award, gitaar, hiphop, rap, Xite O.D. Award, zang

Online

Facebook

Pseudoniemen

Propaganda

Mr. Probz

Mr. Probz (Dennis Princewell Stehr) is een zanger/muzikant opgegroeid in Zoetermeer. Hij werkt samen met internationale en nationale artiesten. In 2013 scoort hij twee top 10 hits: Sukkel Voor De Liefde met The Opposites en met zijn eigen nummer Waves.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, rap, zang

Genoemd in de biografie van

2015   Armin van Buuren

Biografie Mr. Probz

Mr. Probz (Dennis Princewell Stehr) is een zanger/muzikant opgegroeid in Zoetermeer. Hij werkt samen met internationale en nationale artiesten. In 2013 scoort hij twee top 10 hits: Sukkel Voor De Liefde met The Opposites en met zijn eigen nummer Waves.

1984 - 2006

Mr. Probz groeit op in Zoetermeer met ouders van Antilliaanse en Deense afkomst. Op zijn vijftiende gaat hij van school en komt regelmatig in contact met justitie en hulpverlening. Hij rapt in de groep Most Official, die in 2007 uit elkaar gaat. Hij leert de Amsterdamse hiphopscene kennen, wat uiteindelijk leidt tot een rol in de film Bolletjes Blues in 2006.

2007 - 2010

Naar eigen zeggen leert rapster Nina Mr. Probz hoe je eenvoudig je eigen muziek kan maken zonder een label of dure studio. Zijn eigen Engelstalige tracks verschijnen gratis op internet en hij zingt mee op albums van verschillende Nederlandse rappers. In 2010 krijgt Mr. Probz een nominatie voor een State Award voor best opkomend talent terwijl hij nergens onder contract staat. In augustus dat jaar raakt hij zwaar gewond bij een schietpartij in Amsterdam. Na een lange herstelperiode scoort hij een hit samen met rapper Kleine Viezerik met het nummer Meisje Luister.

Kleine Viezerik Nina

2011 - 2012

Mr. Probz' nummers worden ook internationaal opgepikt. Hij werkt samen met Amerikaanse artiesten als Joe Budden en Graph en labels tonen interesse in zijn werk. Chris Lighty, labeleigenaar en manager van o.a. Missy Elliott en 50 Cent, ziet wat in hem en er wordt onderhandeld over een contract. Zover komt het echter niet. Op 30 augustus 2012 wordt Lighty dood gevonden in zijn appartement.

2013

In 2013 scoort Mr. Probz een top 10-hit samen met The Opposites met Sukkel Voor De Liefde. In de nacht van 10 op 11 mei schrikt hij wakker van brand in zijn appartement. Zijn studio en inboedel gaan in vlammen op. Het enige wat hij nog heeft is zijn telefoon en laptop. De week daarop wordt zijn nummer Waves uitgeroepen tot 3FM Megahit en mag hij het lied uitvoeren in het tv-programma De Wereld Draait Door. De single staat de volgende dag op 1 bij iTunes in Nederland. Zijn album The treatment verschijnt in oktober.

The Opposites

2014

De Duitse DJ/Producer Robin Schulz maakt uit eigen initiatief een remix van Waves. De bijbehorende videoclip wordt goed bekeken en de remix komt in februari op de eerste plaats in de Duitse iTunes Single Chart. Niet alleen de Duitsers ontdekken Mr. Probz, ook in andere landen in Europa bestormt de single de iTunes-charts o.a. in Denemarken, Noorwegen en Zwitserland. Eind april komt de remix op de eerste plaats binnen in de Britse charts. Diezelfde maand wordt bekend dat Mr. Probz te horen zal zijn op het nieuwe album van de bekende Amerikaanse hiphopartiest 50 Cent. Eind september presenteert hij zijn nieuwe single Nothing Really Matters, een pianoballad in de lijn van Waves. Het nummer komt tot stand in samenwerking met de Amerikaanse producer en songwriter Akon.

Discografie Mr. Probz

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mr. Probz

Audio/Video Mr. Probz

Video Mr. Probz

Mr Probz - Waves
Mr Probz - Waves
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mr Probz - Waves

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer