Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MRS. EINSTEIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - heden

Genre

amusementsmuziek, songfestival

Online

Officiële website

Pseudoniemen

De Meisjes

Mrs. Einstein

Vijfkoppige succesvolle dameszanggroep uit het theatercircuit die in 1997 meedoet aan het Eurovisie Songfestival.
Volledige biografie...

Bezetting

Joke van der Hoek   zang
Saskia van Zutphen   zang
Paulette Willemse   zang

Overige muzikanten

Ellen van Harmelen   zang
Melline Mollerus   zang
Linda Snoeij   zang
Ellen Pieters   zang
Rob Hendriks   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1985   Vulcano
1990   De Jazzpolitie
1996   Linda Snoeij
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mrs. Einstein

Vijfkoppige succesvolle dameszanggroep uit het theatercircuit die in 1997 meedoet aan het Eurovisie Songfestival.

1988

De zangeressen Saskia van Zutphen, Paulette Willemse en Suzanne Venneker vertegenwoordigen samen met Caroline Mout Nederland op het Knokkefestival als De Meisjes. Daarna toert het trio (zonder Mout) met veel succes langs de Nederlandse theaters en wordt het onderscheiden met de Zilveren Harp voor de voorstelling Stuck With A Fantasy.

1989

Paulette Willemse zingt met Karin Bloemen in de theatershow Bosje Bloemen.

Karin Bloemen

1990

Tot 1993 zingt Suzanne Venneker in de show van André van Duin. Saskia, Paulette en Suzanne richten de zanggroep Mrs. Einstein op. Dankzij de achtergrond van de dames (kleinkunstacademie) specialiseert Mrs. Einstein zich in, zoals ze het zelf omschrijven, theatrale muziek: popmuziek gecombineerd met een theatraal decor, dito tekst en een eigen mening.

André van Duin

1991

Het theaterprogramma Cherchez La Femme gaat van start en brengt het trio (naast Saskia van Zutphen, Paulette Willemse an Zutphen en Willemse ook Ellen van Harmelen) in alle grote en kleine theaters van Nederland.

1993

Het theaterprogramma Mrs. Einstein Op De Versiertour gaat van start en na voltooiing van de tournee verzorgt Mrs. Einstein de achtergrondzang van de theatershow van Gerard Joling.

Gerard Joling

1994

In april is Mrs. Einstein iedere zondagavond te zien in het actualiteitenprogramma Brandpunt waarin de zangeressen diverse politici (onder andere Kok en Van Mierlo) een speciaal aangepast liefdeslied toezingen. Daarna wordt het lied ook bewerkt en gezongen voor het Nederlandse voetbalelftal in een uitzending van de Tros TV-Show, naar aanleiding van de Thorbecke prijs voor VVD-politicus Bolkestein. Vervolgens werkt Mrs. Einstein mee aan de jubileum-cd van de Dutch Swing College Band bij zijn 50-jarig bestaan en doet een aantal optredens met deze jazz-formatie.

1996

Mrs. Einstein gaat van start met het theaterprogramma Mrs. Einstein Op Verzoek. De bezetting is dan: Saskia van Zutphen, Paulette Willemse, Suzanne Venneker, Marjolein Spijkers en Linda Snoeij. Marjolein zong achtergrondkoor bij Het Goede Doel en René Froger, werkte mee aan Disney-films en zong in de musical Les Misérables. Linda maakte een aantal cd's en zingt in de band van Marco Borsato. Het programma Mrs. Einstein Op Verzoek bestaat uit verzoeknummers van een aantal bekende en onbekende Nederlanders (onder andere Theo van Gogh) die in een aangepaste versie en met humor worden vertolkt.

Het Goede Doel Marco Borsato René Froger

1997

In het voorjaar vertegenwoordigt Mrs. Einstein Nederland op het Eurovisie Songfestival in Dublin met het liedje Niemand Heeft Nog Tijd, geschreven door Ed Hooijmans. Ondanks de tegenvallende einduitslag wordt de single een kleine hit in Nederland. Saskia van Zutphen, Paulette Willemse en Suzanne Venneker touren samen met de Dutch Swing College Band langs de theaters met het programma Boys Meet Girls. Snoeij zingt samen met o.a. Reniet Vrieze mee op de single Stop Zinloos Geweld van de gelegenheidsformatie Artiesten Tegen Zinloos Geweld.

Reniet Vrieze

1998

Mrs. Einstein start een theatertoernee onder de titel Mrs. Einstein goes Europe.

1999

De bezetting wijzigt. Saskia van Zutphen, Paulette Willemse, Suzanne Venneker worden sinds december '98 versterkt door Joke van der Hoek. Zij is afgestudeerd aan het Conservatorium van Hilversum en heeft als achtergrondzangeres bij o.a. Gerard Joling, Lee Towers, Gordon, Albert West, Grant and Forsyth en Timeless. Naast Mrs. Einstein treedt zij ook nog op met de band Balance, die voornamelijk covers spelen en is zij de leadzangeres van de soul/funk-formatie The Big Parade.

Albert West Balance Lee Towers The Big Parade

2000

Mrs. Einstein gaat verder als trio en bestaat uit Saskia, Paulette en Suzanne. Het nieuwe theaterprogramma Mrs. Einstein Goes Big bestaat uit film en tv klassiekers. Van James Bond tot All In The Family.

2006 - 2007

Als Suzanne Venneker de groep verlaat wordt ze vervangen door de weer teruggekeerde Joke van der Hoek. Het trio treedt regelmatig op als 'special guests' bij optredens van de Dutch Swing College Band, zowel in Nederland als in het buitenland. De zangeressen bereiden een eigen tournee voor waarmee ze in 2008 onder de titel Vuile Huichelaar langs de Nederlandse theaters trekken.

Discografie Mrs. Einstein

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Mrs. Einstein

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer