Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MUSICA BRASILEIRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - heden

Genre

bossanova, samba

Musica Brasileira

MPB staat voor Musica Popular Brasileira, in Brazilië niet alleen de term voor Braziliaanse populaire muziek, maar ook een aanduiding voor de nieuwe generatie muzikanten die ontstaat vanaf begin jaren '70. De afkorting tot Musica Brasileira is de naam van een gelegenheidsformatie, die uitgroeit tot een vast project van acht ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Lilian Vieira   zang
Alaor Soares   percussie
Jura Gomes   gitaar, percussie, zang
Ana Beck   zang

Genoemd in de biografie van

1989   Zuco 103

Biografie Musica Brasileira

MPB staat voor Musica Popular Brasileira, in Brazilië niet alleen de term voor Braziliaanse populaire muziek, maar ook een aanduiding voor de nieuwe generatie muzikanten die ontstaat vanaf begin jaren '70. De afkorting tot Musica Brasileira is de naam van een gelegenheidsformatie, die uitgroeit tot een vast project van acht grotendeels Braziliaanse musici. Vier daarvan (Ana Beck, Lilian Vieira, Jura Gomes en Aloar Soares) zijn ook actief in de groep Treme Terra. Het repertoire dat Banda MPB speelt is samengesteld uit populaire, dansbare muziek uit Brazilië. Nummers van populaire artiesten als Caetano Veloso, Gilberto Gil en Chico Buarque worden op eigentijdse wijze door de band gearrangeerd. Het repertoire is een mix van bekende en minder bekende muzieksoorten als samba, baiao, frevo, afoxe en bossa nova.

Discografie Musica Brasileira

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Musica Brasileira

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer