Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MUSICA AD RHENUM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

musica ad rhenum

Periode

1992 - heden

Genre

barok, klassiek

Online

Officiële website

Musica ad Rhenum

Het ensemble Musica ad Rhenum is opgericht door Jed Wentz en speelt in verschillende bezettingen, van trio tot sextet. Het kernrepertoire bestaat uit achttiende-eeuwse kamermuziek, met recent een extra nadruk op muziek in Franse stijl. Maar ook grotere producties staan op het programma: Jed Wentz dirigeert opnames en geënsceneerde uitvoeringen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jed Wentz   traverso
Marion Moonen   traverso
Igor Ruhadze   viool
Job ter Haar   cello
Michael Borgstede   klavecimbel

Overige muzikanten

Manfred Kremer   viool

Genoemd in de biografie van

1970   Léon Berben
1992   Job ter Haar

Biografie Musica ad Rhenum

Het ensemble Musica ad Rhenum is opgericht door Jed Wentz en speelt in verschillende bezettingen, van trio tot sextet. Het kernrepertoire bestaat uit achttiende-eeuwse kamermuziek, met recent een extra nadruk op muziek in Franse stijl. Maar ook grotere producties staan op het programma: Jed Wentz dirigeert opnames en geënsceneerde uitvoeringen van opera's van Jean-Philippe Rameau, Wolfgang Amadeus Mozart, Henry Purcell en Georg Friedrich Händel. BBC Music Magazine schrijft over het ensemble dat het de voorhoede vormt van een nieuwe generatie topklasse musici met idealen op het gebied van de authentieke uitvoeringspraktijk. Musica ad Rhenum speelt op diverse internationale festivals: York, Londen, Graz, Antwerpen, Madrid, Berlijn en Utrecht. Het ensemble treedt op in concertseries van het Concertgebouw te Amsterdam, Frick Museum te New York, Wigmore Hall in London, Philharmonie Berlin en in het Musikhaus en de Musikverein te Wenen. “Een fijne dirigent trouwens [Jed Wentz, red.], die heel mooi spanning en ontspanning suggereert. Inspirerend hoe hij de natuurlijke adem van de muziek in zijn fysiek vertaalt. (…) Zijn Musica ad Rhenum (…) musiceert op het scherp van de snede. Nergens grof of met overdaad, en ze pakken de soms ambitieus hoge tempi moeiteloos op!” (Financieel Dagblad, juni 2009).

1992 - 2000

Musica ad Rhenum wordt opgericht door de Amerikaanse fluitist Jed Wentz. Het ensemble ontvangt in de jaren negentig tweemaal de Fondazione Cini Prijs voor opnames van Italiaanse muziek (Pietro Antonio Locatelli en Antonio Vivaldi).

2004

Musica ad Rhenum maakt een opname van de complete kamermuziekwerken van François Couperin.

2007

Het ensemble speelt met de Nationale Reisopera 'Die Entführung aus dem Serail' van Mozart onder leiding van Jed Wentz.

2009

Het ensemble speelt met de Nationale Reisopera 'Hippolyte et Aricie' van Jean-Philippe Rameau onder leiding van Jed Wentz. "Jed Wentz weet (…) ook uit kleine wendingen groot effect te halen." (Volkskrant, juni 2009)

Discografie Musica ad Rhenum

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Musica ad Rhenum

Audio/Video Musica ad Rhenum

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer