Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NICKY ROMERO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

06-01-1989 - heden

Genre

DJ, draaitafels, electro, house, producer

Online

Officiële website
Protocol Radio

Nicky Romero

Nicky Romero is een DJ/producer geboren in Amerongen. Hij komt in 2011 internationaal onder de aandacht met de progressive house-track Toulouse. De bijbehorende videoclip gaat ‘viral’ over het internet, waardoor de DJ internationaal op de kaart staat. Romero gaat samenwerken met wereldberoemde artiesten als David Guetta en Rihanna. Met de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Biografie Nicky Romero

Nicky Romero is een DJ/producer geboren in Amerongen. Hij komt in 2011 internationaal onder de aandacht met de progressive house-track Toulouse. De bijbehorende videoclip gaat ‘viral’ over het internet, waardoor de DJ internationaal op de kaart staat. Romero gaat samenwerken met wereldberoemde artiesten als David Guetta en Rihanna. Met de Zweedse Avicii scoort hij in 2012 in Groot-Britannië een nummer-1 hit met I Could Be The One. De DJ draait in de populaire clubs op Ibiza en is in 2012 de hoogste nieuwe binnenkomer in de DJMag top100. Zijn Protocol radioshow (vernoemd naar zijn eigen label) wordt internationaal uitgezonden en heeft meer dan 20 miljoen luisteraars. In 2013 komt hij in top-10 van de jaarlijkse Top 100 van DJ Magazine, een internetpubliekspoll. Hij bevindt zich in de voorhoede van de internationaal populair geworden EDM-scene.

Discografie Nicky Romero

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nicky Romero

Audio/Video Nicky Romero

Video Nicky Romero

Nicky Romero vs Krewella ...
Nicky Romero vs Krewella - Legacy (Official Music Video)
Nicky Romero - Ultra Musi...
Nicky Romero - Ultra Music Festival 2013 - Full Set Mainstage 15/3 -  UMF.TV
Nicky Romero - Toulouse
Nicky Romero - Toulouse
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Nicky Romero - Toulouse

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer