Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NOBODY BEATS THE DRUM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Nobody Beats The Drum

Periode

2003 - heden

Genre

big beat, electro, Grote Prijs van Nederland, hiphop

Online

Officiële website

Nobody Beats The Drum

Nobody Beats The Drum is een trio uit Utrecht dat hiphop en breakbeats laat samensmelten met videobeelden.
Volledige biografie...

Bezetting

Jori Collignon   sampler, toetsinstrumenten
Sjam Sjamsoedin   draaitafels, sampler
Rogier Van Der Zwaag   VJ

Genoemd in de biografie van

2003   C-Mon & Kypski
2009   Zuco 103
2010   C-Mon & Kypski

Biografie Nobody Beats The Drum

Nobody Beats The Drum is een trio uit Utrecht dat hiphop en breakbeats laat samensmelten met videobeelden.

2003 - 2005

Jori Collignon en Sjam Sjamsoedin kennen elkaar van de Utrechtse band 6 Of Your Best Friends. Ze richten samen met Rogier van der Zwaag Nobody Beats The Drum en zenden drie maanden later, en nog zonder liveact, enkele beats naar de Grote Prijs van Nederland. Via de regiofinale komt NBTD in december 2003 in de finale Dance/Producers terecht. De band wint de finale en DJ Sjam wordt uitgeroepen tot beste muzikant. Het trio doet een optreden in Londen en staat meerdere malen in het voorprogramma van Zuco 103.

Zuco 103

2006 - 2008

Na een 12'' in 2005 duurt het tot maart 2008 voordat een volledig album verschijnt. Van der Zwaag kampt met rsi en Sjamsoedin tourt met Zuco 103 onder de naam DJ $jammie The Money. Toetsenist Jori Collignon zingt in de Nederlandstalige band Amigos Electricos en maakt daarnaast deel uit van de liveband van C-Mon & Kypski. De bandleden verhuizen van Utrecht naar Amsterdam. Tracks van het album Beats Work, uitgebracht op het label 100% Halal, zijn ook te horen tijdens het succesvolle optreden van NBTD op Noorderslag 2008. De videoclip Quit Your Job is geregisseerd door VJ Rogier van der Zwaag. De tweede single The Drum is een hit op YouTube.

C-Mon & Kypski

2009

Nobody Beats The Drum in 2009 Nobody Beats The Drum werkt in januari aan nieuwe tracks in de Groot-Brittannië en combineert dit met een clubtournee van twaalf dagen langs London, Norwich, Derby, Bristol en Newport. Na een tournee door Rusland reist de band eind mei voor optredens naar Marokko (Tremplin Festival in Cassablanca) en Frankrijk (Europavox Festival in Clermont-Ferrand). Via de website Flabber.nl zijn vanaf oktober de belevenissen van de groep wekelijks te volgen in zelfgemaakte filmpjes. Eind november verschijnt op het Britse Satans Circus Records de EP Focus met twee nieuwe tracks plus twee remixen door Deadbots en Jay Robinson. De Britse uitgave wordt met een korte novembertournee waarbij Nobody Beats The Drum tussen 13 en 21 november de steden London, Bristol en Dartington.

2010

Van 8 tot 17 juli doet NBTD met C-Mon & Kypski enkele shows in de Verenigde Staten, met optredens in Buffalo, Brooklyn, Philadelphia, Boston, Pittsburgh en Mariaville. Terug in Europa staan enkele zomerfestivals op het programma, te beginnen het Big Festival in het Franse Biarritz en in september driemaal België (Lommel Open Air, Borderbeats in Essen en de Jeugdfeesten in Gullegem).

2011

Een selectie van remixen die Nobody Beats The Drum voor derden heeft gemaakt verschijnt in februari in eigen beheer op het verzamelalbum Remixes We Did. In april doet de band een tournee door Frankrijk. Rogier van der Zwaag neemt een stop-motion videoclip voor de track Poisson Vert op in een bos bij Putten. De gelijknamige EP wordt uitgebracht op bmkltsch rcrds met remixes van TWR72, Shameboy en Meneo. Nobody Beats The Drum presenteert op 21 oktober in Studio K tijdens het op Amsterdam Dance Event het tweede album Currents. De cd is in twee maanden opgenomen en gaat volgens toetsenist Jori Collignon veel breder en dieper dan het eerdere werk. Nobody Beats The Drum laat zich zowel muzikaal als voor haar liveshow inspireren door de uitvinder Nikola Tesla (1856-1943). De presentatie van Currents is de aftrap van een nieuwe clubtour. Tijdens de liveshows heeft VJ Rogier van der Zwaag een installatie tot zijn beschikking met negen schermen.

2012

Tijdens de Amerikaanse tournee in maart, met onder meer optredens tijdens SXSW in Texas, de Winter Music Conference in Florida en als afsluiter op een van de podia op het Ultra Music Festival in Miami, tekent Nobody Beats The Drum bij AM Only, het grootste dance-agentschap ter wereld. In mei keert de band terug naar de Verenigde Staten voor een tournee van drie maanden met optredens op onder anderen grote festivals in Washington, New York en Michigan. Nobody Beats The Drum treedt tijdens deze shows op met hun visuele 333" stellage met negen videoschermen. Van Jori Collignons band SKIP&DIE verschijnt in oktober het debuutalbum Riots In The Jungle bij het Belgische label Crammed Discs.

SKIP&DIE

Discografie Nobody Beats The Drum

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nobody Beats The Drum

Audio/Video Nobody Beats The Drum

Video Nobody Beats The Drum

Nobody Beats the Drum - N...
Nobody Beats the Drum - Natural Thing
Nobody Beats the Drum - B...
Nobody Beats the Drum - Blood on my hands
Nobody Beats The Drum - Q...
Nobody Beats The Drum - Quit your job
Nobody Beats The Drum
Nobody Beats The Drum
Nobody Beats The Drum - "...
Nobody Beats The Drum - "The Drum"
Nobody Beats The Drum - P...
Nobody Beats The Drum - Purple Cactus
Nobody Beats the Drum - G...
Nobody Beats the Drum - Grindin'
Nobody Beats the Drum - P...
Nobody Beats the Drum - Poisson Vert
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Nobody Beats The Drum

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer