Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OLABOLA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

OLaBOLA

Periode

2001 - 2005

Genre

funk

Online

Officiële website

OLaBOLA

Danceformatie met leden uit Gotcha!. De band noemt de mengeling van stijlen Breakbeat Soul, een combinatie van old school soul, reggae, jungle, Afrikaanse invloeden en Latijnse ritmes.
Volledige biografie...

Bezetting

Patrick Kuschel   basgitaar
Greg Smith   drums, sampler
Rudi de Graaff   conga, percussie
Nico Brandsen   orgel
Ro Krom   draaitafels, zang

Overige muzikanten

Patrick Votrian   achtergrondzang, trombone, tuba

Genoemd in de biografie van

2001   Nico Brandsen
2001   Patrick Votrian
2001   Ro Krom
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie OLaBOLA

Danceformatie met leden uit Gotcha!. De band noemt de mengeling van stijlen Breakbeat Soul, een combinatie van old school soul, reggae, jungle, Afrikaanse invloeden en Latijnse ritmes.

2001 - 2005

OLaBOLA OLaBOLA onstaat in de zomer van 2001 tijdens een jamsessie. De groep krijgt in 2003 een Essent Award, maakt in hetzelfde jaar de muziek voor een reclamespotje van Calvé en gaat een overeenkomst aan met V2 Records. De band is in 2004 een van de afsluiters op Noorderslag en is jarenlang een graag geziene band op podia en festivals. In januari 2005 houdt OLaBOLA op te bestaan omdat oprichters en producers Nico Brandsen en Ro Krom niet meer willen samenwerken. Rudi de Graaff heeft een eigen vaste column het muziekblad FRET. Hij beschrijft maandelijks over zijn avonturen als muzikant. Ro Krom speelt live mee met de band Kraak & Smaak en is actief onder de naam RO 369.

Kraak & Smaak RO 369

Discografie OLaBOLA

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's OLaBOLA

Audio/Video OLaBOLA

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer