Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OPERADAGEN ROTTERDAM

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

opera

Online

Officiële website

Operadagen Rotterdam

Jaarlijks hedendaags opera- en muziektheaterfestival dat sinds 2005 bestaat. Het festival is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Rotterdamse kunstinstellingen de Doelen, Theater Rotterdam, het nieuwe Luxor Theater, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Festivals. Vanaf 2021 heet het festival kortweg O. Artistiek directeur Guy Coolen zegt over de nieuwe naam: ...
Volledige biografie...

Biografie Operadagen Rotterdam

Jaarlijks hedendaags opera- en muziektheaterfestival dat sinds 2005 bestaat. Het festival is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Rotterdamse kunstinstellingen de Doelen, Theater Rotterdam, het nieuwe Luxor Theater, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Festivals. Vanaf 2021 heet het festival kortweg O. Artistiek directeur Guy Coolen zegt over de nieuwe naam: "Operadagen Rotterdam heeft zich de afgelopen 15 jaar ontwikkeld tot een vooruitstrevend publieksfestival met een internationale reputatie. De naam ‘Operadagen Rotterdam’ voelde echter niet langer passend bij de stevige toekomstambities."

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Operadagen Rotterdam

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer