Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ORCHESTRA WASHBOARD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

kaseko

Orchestra Washboard

Orchestra Washboard wordt in de jaren zestig gevormd uit twee generaties Surinaamse muzikanten. Een oudere generatie met wortels in de authentieke Surinaamse dansmuziek en Amerikaanse muziek en een jongere generatie die meer heeft met Latijns-Amerikaanse stijlen en popmuziek. Door deze combinatie ontstaat een opzwepende vorm van kaseko die zeer populair ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lieve Hugo   drums, zang
The Mighty Botai   percussie
Mighty Koesi   zang
Mighty Power   zang
Antonio Plato   dirigent
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1931   The Mighty Botai
1967   Lieve Hugo

Biografie Orchestra Washboard

Orchestra Washboard wordt in de jaren zestig gevormd uit twee generaties Surinaamse muzikanten. Een oudere generatie met wortels in de authentieke Surinaamse dansmuziek en Amerikaanse muziek en een jongere generatie die meer heeft met Latijns-Amerikaanse stijlen en popmuziek. Door deze combinatie ontstaat een opzwepende vorm van kaseko die zeer populair wordt in de Suriname. Het orkest, onder leiding van Antonio Plato, heeft door de jaren heen meerdere vocalisten in haar bezetting waaronder de ‘King of the Kaseko’ Lieve Hugo. In 1970 treedt de band op in het Concertgebouw als afsluiter van het Holland Festival. Volgens de hoestekst bij de later uitgebrachte opnamen worden de bezoekers ‘door hun enthousiasme letterlijk van de stoelen gelicht en tot de dans gedreven’. Mede dankzij dit succes besluit platenmaatschappij Bovema (EMI) platen van de groep uit te geven.

Discografie Orchestra Washboard

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Orchestra Washboard

Audio/Video Orchestra Washboard

Video Orchestra Washboard

Orchestra Washboard - tai...
Orchestra Washboard - tai na boerikie
Orchestra Washboard (Liev...
Orchestra Washboard (Lieve Hugo) - langa bere
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Orchestra Washboard (Lieve Hugo) - langa bere

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer