Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OUSMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ousman

Genre

Afro-pop, wereldmuziek

Pseudoniemen

Ousmans Fanfare

Ousman

Ousman bestaat uit Afrikaanse en Nederlands musici en speelt een mix van swingende West-Afrikaanse ritmes en meer Westers georiënteerde melodieën. Ousman (in eerste instantie voluit Ousmans Fanfare) brengt eigen nummers met veel ruimte voor improvisatie. De slagwerkers van de formatie werken in 1998 mee aan de uitvoering van een compositie ...
Volledige biografie...

Bezetting

Moussé Pathé Mbaye   sabar
Moustapha Seck   percussie
Ibrahim Fall   percussie
Els Bruining   altsaxofoon
Jos van Lierop   altsaxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ousman

Ousman bestaat uit Afrikaanse en Nederlands musici en speelt een mix van swingende West-Afrikaanse ritmes en meer Westers georiënteerde melodieën. Ousman (in eerste instantie voluit Ousmans Fanfare) brengt eigen nummers met veel ruimte voor improvisatie. De slagwerkers van de formatie werken in 1998 mee aan de uitvoering van een compositie van Els Bruining in opdracht van Gamma. Ook de uitvoering van Bruinings compositie voor het jeugdorkest Groningen in 2001 bevat bijdragen van de band. Ousman geeft (interactieve) kinderconcerten, speelt in het theater en wordt uitgenodigd voor festivals, zoals Kleurrijk Festival, Noorderzon en Zomer Jazz Fietstour (met Sean Bergin) in Groningen, Jazz bij Duurstede, Keistad Jazz Festival Amersfoort, 2015 Festival IJlst en African Night in Den Bosch (2010). Bij sommige optredens doet danseres Assane Dia mee en de band werkt regelmatig samen met Zoumana Diarra (kora).

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ousman

Audio/Video Ousman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer