Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OUTRAGEOUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1982 - 1989

Genre

pretpunk

Outrageous

Amsterdamse melodieuze pretpunkband, geïnspireerd door The Damned, The Dickies, The Boys en Johnny Moped, die met hun debuutplaat $ For Oil vooral in het buitenland zeer positieve reacties krijgt. Het Britse blad Sounds geeft het album vier van vijf sterren en Jello Biafra van Dead Kennedys bejubelt de plaat in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bardo Befort   basgitaar
Niall Watson   achtergrondzang, gitaar
Eric Peters   tekstschrijver, zang
Ruud Brouwer   achtergrondzang, gitaar
Frank Sloos   drums

Genoemd in de biografie van

1982   B.G.K.
1987   Loveslug

Biografie Outrageous

Amsterdamse melodieuze pretpunkband, geïnspireerd door The Damned, The Dickies, The Boys en Johnny Moped, die met hun debuutplaat $ For Oil vooral in het buitenland zeer positieve reacties krijgt. Het Britse blad Sounds geeft het album vier van vijf sterren en Jello Biafra van Dead Kennedys bejubelt de plaat in het blad Maximum Rock & Roll.

Discografie Outrageous

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Outrageous

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer