Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PANCHITO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Panchito

Periode

1999 - heden

Genre

jazz, latin

Panchito

Panchito wordt in een Rotterdamse repetitieruimte opgericht door gitarist/componist André van Berlo en drummer Joost Kroon (New Cool Collective). In de beginperiode heeft de groep een internationale bezetting met muzikanten uit Nederland, België, Duitsland, Portugal en Slovenië. Op de setlist staat in eerste instantie werk van Paquito dRivera, Mario Bauza, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jeroen Vierdag   basgitaar
Joost Kroon   drums
Matthias Haffner   percussie
Stefan Brodte   percussie
André Van Berlo   componist, gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Sybren Van Doesum   trompet
Akos Laki   saxofoon
Ben Fleerakkers   trombone
Erik Marence   piano
Miguel Almeida   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1999   New Cool Collective
2000   Klezmokum
2006   Nueva Manteca

Biografie Panchito

Panchito wordt in een Rotterdamse repetitieruimte opgericht door gitarist/componist André van Berlo en drummer Joost Kroon (New Cool Collective). In de beginperiode heeft de groep een internationale bezetting met muzikanten uit Nederland, België, Duitsland, Portugal en Slovenië. Op de setlist staat in eerste instantie werk van Paquito dRivera, Mario Bauza, Ray Barretto en Oscar Hernandez. In de loop der jaren krijgen de eigen composities meer ruimte in het repertoire. In 2001 krijgt Panchito subsidie voor twee jaar van het ministerie van cultuur in België. In 2006 verschijnt het door André van Berlo geproduceerde album Resurrección. De band bestaat op die plaat naast Van Berlo en Kroon uit de percussionisten Matthias Haffner en Stefan Brodte, bassist Jeroen Vierdag (Nueva Manteca), trompettist Rik Mol, trombonist Louk Boudesteijn (Tasha's World), pianist Rein Godefroy en altsaxofonist Kwint van Dijck. Van Rik de Mol verschijnt begin 2007 het soloalbum What's On Tonight?!

Discografie Panchito

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Panchito

Audio/Video Panchito

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer