Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PARADOX

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

experimenteel, hedendaags, impro, jazz

Online

website

Paradox

Paradox is eigendom van de Stichting Bevordering Muziekimprovisatie (SBM). Het podium is in 1983 opgericht door een aantal Tilburgse jazzmuzikanten. Zij willen een plek creëren voor muziek die in het reguliere circuit niet of nauwelijks aan bod komt. De programmering bestaat vooral uit jazz en improvisatiemuziek, maar ook uit wereldmuziek, ...
Volledige biografie...

Biografie Paradox

Paradox is eigendom van de Stichting Bevordering Muziekimprovisatie (SBM). Het podium is in 1983 opgericht door een aantal Tilburgse jazzmuzikanten. Zij willen een plek creëren voor muziek die in het reguliere circuit niet of nauwelijks aan bod komt. De programmering bestaat vooral uit jazz en improvisatiemuziek, maar ook uit wereldmuziek, vernieuwende popmuziek, blues en hedendaags gecomponeerde muziek. De zaal heeft 100 zitplaatsen en 75 staanplaatsen. Paradox is zeer actief op festivalgebied en organiseert jaarlijks onder meer het zesdaagse Stranger than Paranoia-festival.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Paradox

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer