Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PASSE-PARTOUT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Passe-Partout in 1977

Periode

1977 - heden

Genre

luisterlied, Nederlandstalig

Passe-Partout

Passe-Partout is een Nederlandse zanggroep met de echtparen Bep en Cor Versteeg en Anton en Bep de Kroon. Met de single De Doodgewoonste Dingen scoort de groep een hit in 1977. Illustrator, componist en muzikant Cor Versteeg (Utrecht, 20 april 1930) is ook bekend als schrijver van carnavalsliedjes voor acts ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bep De Kroon   zang
Anton De Kroon   zang
Cor Versteeg   componist, zang
Bep Versteeg   zang

Biografie Passe-Partout

Passe-Partout is een Nederlandse zanggroep met de echtparen Bep en Cor Versteeg en Anton en Bep de Kroon. Met de single De Doodgewoonste Dingen scoort de groep een hit in 1977. Illustrator, componist en muzikant Cor Versteeg (Utrecht, 20 april 1930) is ook bekend als schrijver van carnavalsliedjes voor acts als de Bossche Bollen en De Stipkes (Unne Spieker In Munne Kop, 1975). Versteeg is reclameontwerper bij Douwe Egberts en De Gruyter en maakt tekeningen onder de naam Corver. In 2003 viert hij zijn vijftigjarig jubileum als tekenaar. Eind 2005 brengt Versteeg De Doodgewoonste Dingen nog een keer uit in een nieuwe versie en met een nieuwe titel: Vrede In Jezelf Met De Doodgewoonste Dingen. De opbrengst van deze single gaat naar het Van Harte Fonds dat zich inzet voor stille armoede. Tijdens carnaval 2007 krijgt Cor Versteeg de Zilveren Peer voor zijn verdiensten voor het Kwèkfestijn te Den Bosch.

Discografie Passe-Partout

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Passe-Partout

Audio/Video Passe-Partout

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer